21 november, 2016

Vinteräventyr i sommarparadiset Grebbestad ligger på topp

Magasinet Lonely Travel Traveller listar Grebbestadbaserade företaget Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor på tredje plats, när de tipsar om vinterns top 9 aktiviteter. Detta i konkurrens med aktiviteter som Igloo vistelse i NordNorge, eko-lyx hotell i Scheweiz och marockanska trädgårdar i Essaouria.

Att komma till norra Bohuslän och träffa paret Ingela & Marcus Holgersson på Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor för en paddeltur i den underbara skärgården är exotiskt för gäster från när och fjärran. Under fem år har paret drivit företaget där de välkomnar gäster året om för att ta del av den fantastiska naturen som erbjuds i området. De märker att intresset för aktiviteter vintertid har ökat.

Ingela Holgersson, Skärgårdsidyllen menar;
– Det ökade intresset gäller både privatpersoner och mindre grupper som ledningsgrupper som vill få till små, kreativa möten med upp till 5-7 personer. Vintertid är det lugnare i skärgården och man kommer närmre djur och natur. Har man tur dyker en nyfiken säl upp bredvid kajaken eller SUPbrädan (Stand Up Paddleboard).

Lonely Travels redaktion skriver även att en paddletur gärna kan kombineras med övernattning i Skärgårdsidyllens Skärgårdsstuga eller något av boendena som företaget förmedlar i Grebbestadsområdet. Man bör också ta del av den fantastiska maten som områdets råvaror bäddar för och tipsar om restaurang Telegrafen i Grebbestad.

Fakta Vinterpaddling
När vattentemperaturer går under 10-15 grader Celsius bör man vidta extra säkerhetsåtgärder vid paddling. Exempelvis bör man ha på sig torrdräkt, neopren mössa, handskar eller liknande. Man bör alltid gå ut i sällskap och meddela sin färdplan samt beräknad tid för återkomst till någon på land. I tillägg bör man ha med kommunikations- och annan säkerhetsutrustning. Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor erbjuder därför endast guidade turer vid kalla vattentemperaturer. Den största faran vid vinterpaddling är hypotermi, nedkylning. Skärgårdsidyllens guider har särskild kunskap inom detta område, då de verkar till havs året om och exempelvis har tränat på Sjöräddning till havs i kalla vattentemperaturer med Svenska Livräddningssällskapet och tagit del av de senaste rönen från Svenska HLRrådet.
Av säkerhets skäl är därför uthyrningen av kajaker och SUPar, där man kan ge sig ut på egen hand om man har tidigare paddelerfarenhet, endast öppen från ca maj månad till oktober.
Ovan gäller de flesta av kajak- och SUPuthyrare och turarrangörerna i Sverige.

Mer information;
www.skargardsidyllen.se

www.facebook.se/skargardsidyllen

grebbestad-img_5721

Foto: Ingela Holgersson.