28 november, 2016

Uppdaterad text: Sweboat arrangerar Båtmässan i Marstrand

Förra veckan kom beskedet att Sweboat Båtbranschens Riksförbund drar sig ur båtmässorna på Västkusten. Nu har frågan fått en helt annan lösning när Sweboat har kommit överens med föreningen Västsvenska Båtbranschen (VSBB) om att i stället ta över den flytande båtmässan i Marstrand.batmassan-marstrand_dsc0032

Efter förra veckans besked att Sweboat inte längre skulle arrangera någon flytande mässa på västkusten, har reaktionerna varit många. Budskapet har varit att båtbranschen vill att det är Sweboat som ska arrangera branschens mässor.

Efter nya förhandlingar med VSBB – och parallellt med att sammanslutningen Segelbåtar Sverige nu har rekommenderat samtliga segelbåtsföretag att ställa ut i Marstrand – så tog Sweboat beslutet att förvärva mässan i Marstrand och därmed åter arrangera en flytande mässa på Västkusten.

– Det här känns väldigt bra och det är mycket positivt för vår bransch – och för alla båtälskande besökare, säger Mats Eriksson, VD i Sweboat.

– Vi är givetvis också glada över detta besked. Vi har mötts i ett beslut som är det bästa för hela branschen på en arena som vi tycker andas båtliv. Målsättningen är att skapa en båtfest för hela familjen, säger Pontus Fernström, tillförordnad ordförande i VSBB och mässamiral för Marstrandsmässan.

– Nu när vårt branschförbund tar över arrangörskapet i syfte att åter förena branschen, så drar vi vårt strå till stacken. Styrgruppen i sammanslutningen Segelbåtar Sverige rekommenderar nu alla segelbåtsaktörer att ställa ut i Marstrand framöver, säger Bernt Lindquist, talesman för Segelbåtar Sverige.

Datum för Marstrandsmässan och Öppet Varv är 25–27 augusti 2017.