30 november, 2016

Vattentät högtalare som flyter

Här är en smart högtalare för alla som håller på med vattensporter. Förutom att den är vattenskyddad och flyter så kan den ladda mobiltelefonen.

Fusion Stereo Active är en Bluetooth högtalare som är designad för vatten sport. Ett utvecklingsteam hos Fusion startade med önskemål från användare av paddelboards och kajaker när designarbetet påbörjades. Målsättningen var att få fram en enhet som kunde få ut musik till en ny kategori med hjälp av en robust användarvänlig produkt. Resultatet är en kompakt marinstereo enhet för alla som har ett aktivt marint liv.

Fusion Stereo Active är världens första specialbyggda bärbara stereo utvecklad för vattensporter och en aktiv livstid. Inbyggd Bluetooth streaming, AM/FM radio samt uppspelning av ljud (MP3) via USB ger flera uppspelnings alternativ. Den har två 20 watts 2,5 tums specialdesignade riktade högtalare, en passiv kylning och en klass D förstärkare. Allt skyddas i ett robust hölje som är avstämt för att leverera kraftfullt ljud med högkvalitet för utomhusmiljö. Stereo Active har även möjlighet att användas som en powerbank för att ladda telefoner via USB.

Ett unikt monteringssystem låter användare enkelt och säkert fästa stereon på en paddelboard, kajak, båt eller till exempel ett bubbel bad utomhus.  Låsmekanismen fixerar säkert Stereo Active på plats även i händelse av kraftiga vibrationer eller vid en eventuell kantring. Som tillbehör till Stereo Active finns Active Safe, den fäst i underkant på stereon och är ett smart förvaringsutrymme. Active Safe kan förvara telefon, nyckar, plånbok etc. vattenskyddade under till exempel kajakfärden. Både Stereo Active och Acive Safe är mycket robusta, vattentäta (IPX7) och flyter.

Stereo Active har knappar som är designade för att vara extra tåliga, styrs med fingrarna eller med hjälp av en paddel. Vid val av ljudkälla eller vid kontroll av batteritid så indikeras det med en tydlig röst som meddelar vald funktion eller status. Det går även att styra Stereo Active trådlöst med Fusion Link app i en Android eller IOS telefon. Ett urval av Garmin klockor med Fusion Link app är ytterligare en möjlig källa som fjärrkontroll.

Stereo Active och Active Safe finns i tre olika färgkombinationer, svart/vit, svart/röd och svart/blå. Under 2016 Global Paddlesport Trade Show (Paddle Expo) vann Stereo Active tillbehörskategori Coolest product for the show.

Pris från 3 995 kr.

Info: www.comstedt.se