9 december, 2016

Två nya oljor från LIQUI MOLY

Den tyska oljetillverkaren LIQUI MOLY släpper två nya oljor för båtar på marknaden: Marine Single Grade SAE 30 och Marine ATF.

– Det är ett led i vår kontinuerliga utökning av vårt marina sortiment, säger Jan Volk, som ansvarar för båtsegmentet hos LIQUI MOLY.

Marine ATF är en olja för automatlådor som även kan användas i omstyrningsmekanismer, servostyrningar, styrsystem, trimsystem hydrostatiska drivningar samt i hydrauliska och mekaniska system, om de är avsedda för en ATF. LIQUI MOLY Marine ATF har ett bättre skydd mot korrosion och slitage än vanliga ATF-oljor. Det leder till högre prestanda hos motorn, vilket är en fördel både under extrema användningsvillkor och vid längre driftstopp. Marine ATF från LIQUI MOLY har flera Dexron-godkännanden och lämpar sig för en rad ZF-lådor.

Marine Single Grade SAE 30 är motsatsen till en high-tec-olja. Det är en klassisk, mineralisk single-grade-olja som är avsedd för äldre bensin- eller dieselmotorer. Den kan dessutom användas i växellådor som kräver en SAE 30-olja.

– Dessa båda oljor är våra senaste nyheter för båtägare i år, säger Jan Volk.

LIQUI MOLY:s marina sortiment lanserades så sent som i januari, men redan från början arbetade olje- och additivspecialisten på att utöka sortimentet. I år utvecklade man bland annat en speciell tvåtaktsolja för DFI-motorer.

tva-nya-oljor-fran-liqui-moly