3 januari, 2017

Många premiärer från HanseGroup på boot i Düsseldorf

Tyska HanseGroup väljer att visa bredden på hela sitt modellprogram på den stora båtmässan boot i Düsseldorf. Flera modeller från Dehler, Hanse, Moody, Fjord och Sealine – som alla ägs av HanseGroup – visas på mässan 21–29 januari. Bland annat den nya Sealine C530 (stora bilden).

Varje år är HanseGroup en av de stora utställarna på den enorma båtmässan i Düsseldorf. Totalt visar företaget i år 16 olika modeller – elva segelbåtar och fem motorbåtar. Bland dem finns sex nyheter från 2016. Lägger man samman båtarnas längd handlar det om imponerande 220 meter båt ”made in Germany”.

 

Nyheterna från Hanse, Dehler och Moody

På boot Düsseldorf visas de två största Hanse yachterna, som får tysk premiär där. Både Hanse 588 och Hanse 675 har rena linjer och sätter, enligt tillverkaren, en ny standard för lyxig segling.

Hanse 315, European yacht of the year vinnare 2016, visas med en traditionell dieselmotor. Den nya, eldrivna varianten Hanse 315 E-motion Rudder Drive visas separat i en särskild monter som ska kunna manövreras från utsidan för att bättre visa hur tekniken fungerar.

Nya Dehler 34 presenteras för första gången i Düsseldorf. Båten har sina rötter i världens första performance cruiser, Dehler 34, från 80-talet och har därmed en väldigt speciell historik.

Från Moody kommer en helt nybyggd Moody DS54, och i den utlovas en del riktiga överraskningar i inredningen. I stället för ett konventionellt pentry i däckssalongen har den köket placerat om styrbord i en av gångvägarna. Enligt tillverkaren ger detta en bättre kommunikation mellan däckssalongen och pentryt.

Två nya U-soffor är placerade i däckssalongen och ger stora möjligheter att koppla av och bara njuta ombord.

 

Nyheterna från Sealine och Fjord

Nya Sealine C530 får sin världspremiär på Düsseldorf boat show. Denna motor yacht har en multifunktionell sittbrunn och 360 graders panoramautsikt från salongen. Det aerodynamiskt designade taket har en 3 m2 stor, öppningsbar skylight och en skjutbar taklucka ovanför förarplatsen.

Båtens layout är väl uttänkt med många ljusa gemenskapsutrymmen och praktiska lösningar. Den exklusiva Owners Cabin ligger midskepps på nedre däck och omfattar bland annat en privat lounge och en egen dinette.

I fören finns en VIP-kabin och ytterligare en dubbelkabin samt ett stort badrum. Den 53 fot långa motorbåten är god för farter på över 35 knop med motorvalet två stycken Volvo Penta IPS 800.

Ännu snabbare är nya Fjord 42 Open, som visas för första gången i Tyskland. Förutom en stor hydraulisk badplattform och två stora soldäck har båten flera lösningar som gör den unik.

 

Här visas båtarna

Sealine

Models: Sealine S330 / C330 / C530

Hall 5, stand 5D22

Fjord

Models: Fjord 42/48

Hall 6, stand 6A22

Hanse

Models: Hanse 315/345/385/455/588/675

Hall 16, stand 16B38