12 januari, 2017

Fräck vattensportbåt med perfekt vågbildning

Nya MasterCraft X21 lanseras på den stora båtmässan i Düsseldorf, som öppnar 21 januari. Det är en typisk snabb sportbåt specialbyggd för vattensport. En nyhet är att den även finns med dieseldrift.

MasterCraft Boats från Tennessee i USA har tagit fram den nya 21-fotaren som ett alternativ mellan de tidigare modellerna XT23 och XT20. Den 6,5 m långa XT21 är vad man kan kalla en ”crossover” båt i mellansegmentet. Den har designats för att passa så många behov inom vattensport som möjligt; wakeboarding, waterskiing, wakesurfing eller tuber.

Båten har ett gångläge som lämpar sig särskilt bra för vattensporter. Fören reser sig inte så mycket ur vattnet och aktern bidrar till ett rejält svall som wakebordare och andra vill ha det. Ett speciellt system – Gen 2 Surf System – har anpassats till båten för att ge så bra vågbildning som möjligt. Systemet styrs med en touchscreen för att skapa större eller mindre vågor och för att hålla konstant hastighet.

XT21 har även en ny design i sittbrunnen, som klarar av upp till 14 personer plus packning. Förarplatsen har fått en ny ergonomisk stol och en ny instrumentpanel med aluminiuminlägg.

Båten har även det nya DockStar Handling System, ett innovativt roderstyrningssystem som gör det enklare att backa och hantera båten på sjön och i marinor.

En rejäl nyhet är att båten kan förses med dieseldrift. Den är anpassad till en Yanmar 8LV dieselmotor.

Tyvärr har MasterCraft Boats UK inte någon svensk agent för tillfället, men läs mer om båten på företagets hemsida.

 

Tekniska fakta

Längd:         6,5 m

Bredd:          2,48 m

Vikt:              2 177 kg

Ballast:         1 133 kg

Bränsle:       193 liter

Personer:    14

Skrov:           Vector Drive

Info: www.mastercraft-superyachts.com