23 januari, 2017

Sjöhistoriska firar kärleken med drop in-bröllop på Alla hjärtans dag

Par som ingår äktenskap på öppet hav, i nöd och lust, är ett återkommande inslag i populärkulturen. Det har etablerat myten om kaptenens rätt att viga. I kaptensyrket ingår nu inte uppdraget som vigselförrättare. Det gör det däremot för Sjöhistoriskas museichef Hans-Lennart Ohlsson, som på Alla hjärtans dag öppnar museet för drop in-vigslar.

– Det blir lite som att vi kompenserar för kaptensmyten. Men framför allt vill vi passa på att fira kärleken. Dessutom är Stadshuset är fullbokat och vi har en fantastisk byggnad för fina vigslar, säger Hans-Lennart Ohlsson.

Museets pampiga sal, med akterspegeln från Gustav III:s fartyg Amphion i centrum, kommer att dekoreras med blommor och bröllopsbåge. Den 14 februari är alla som vill vigas välkomna mellan kl 10-17. Fri entré och vigsel.

För att få vigas måste paren vara över 18 år, ha med sig giltig hindersprövning och legitimation. Vittnen finns på plats om det behövs men egna är också välkomna. Anmälan i entrén den 14 februari eller via bokningen.sm@maritima.se för en specifik tid.

 

Bilden:

Sann kärlek på Sjöhistoriska. Förlaga till Sjömanstatuering.