7 februari, 2017

Stora plottrar med specialfunktioner för fiskare

Nya SOLIX 12 och 15 är kombinerade GPS kartplottrar och ekolod som har skärmar på 12,1” och 15,4” fullmatade med den senaste teknologin. Cross Touch användargränssnitt, MEGA Imaging, CHIRP digitalt ekolod, AutoChart Live, Bluetooth och Minn kota i-Pilot Link kompabilitet.

 

Pressmeddelande:

Humminbird har under många år varit ledande i utvecklingen av ny teknik inom området ekolod. Nu har Humminbird samlat all ny teknik i en enhet med den största skärmen i företagets historia, 15,4”.

SOLIX serien är designad för att göra det lättare för sportfiskare att hitta och lokalisera fisk. Det är revolutionerande produkter som kommer ge användaren en helt ny upplevelse med sina stora skärmar och innovativa teknik. Trenden har varit tydlig under många år, skärmarna blir större med bättre ljusstyrka och upplösning för att fiskaren skall kunna utnyttja tekniken till max.

SOLIX 12 och 15 har ett uppdaterat Cross Touch användargränssnitt som innebär en kombination av touch skärm och en fast knappsats. Zooma enkelt med ”Pinch and Zoom”, peka och håll, dra och släpp, nyp och svep för att utföra de kommandon du önskar. Hantering av ett liknande instrument har aldrig varit enklare. Tillsammans med den nya fysiska knappsatsen kombinerar man det bästa av två världar, allt du kan göra med touchskärmen går även att göra med knappsatsen. Möjlighet finns att dela upp skärmen i en, två, tre eller fyra olika vyer samtidigt. Vad som skall visas är upp till användaren och flera unika vyer kan enkelt skapas och sparas.

SOLIX 12 och 15 finns i två versioner, en med GPS och digitalt CHIRP ekolod och en med GPS och digitalt CHIRP ekolod samt MEGA Imaging. MEGA Imaging är en uppdaterad version av både Side Imaging (SI) och Down Imaging (DI) där ekolodsbilden är upp till tre gånger skarpare. MEGA Imaging och dess 1,2 MHz skapar klarare, tydligare och skarpare ekolodsbilder än någon annan. Det digitala CHIRP ekolodet använder ett brett spektrum av frekvenser vilket ger bättre separation av fisk ekon samt en klarare och tydligare bild. För avancerade användare finns möjlighet finns att styra start och stopp frekvens.

Med den uppdaterade funktionen AutoChart Live kartlägger man inte längre bara djupkurvor utan också bottenhårdhet och vegetation. Allt skapas enkelt genom en knapptryckning och kartorna byggs direkt på skärmen i realtid. Fiskare vet att fisk står på ett vist djup, vid kanten av vegetation och vid hårdbotten. Med AutoChart Live kan dessa områden lättare hittas och fiskaren har större chans at lyckas.

Minn Kota i-Pilot Link skapar fantastiska möjligheter vid anslutning till SOLIX genom Ethernet anslutning. Utöver kontroll av motorns vanliga funktioner direkt från SOLIX Cross Touch interface erbjuds möjligheten att följa AutoChart Live djupkurvor, områden med vegetation eller områden där botten är hård utan att användaren själv behöver ha kontroll över manövrering.

Via Ethernet kan ytterligare SOLIX enheter anslutas och ekolodsteknik, sjökort, waypoints m.m. kan delas mellan enheterna. SOLIX är fullt kompatibel med ONIX och kan vid nätverk med HELIX dela waypoints. Till nätverket kan även 360 Imaging samt Humminbirds nya CHIRP radar anslutas och delas till alla enheter som är anslutna.

Med integrerad Bluetooth i SOLIX ges möjlighet att ansluta en telefon för att visa notiser och meddelanden på skärmen. Förutom telefonstödet går det även att ansluta en trådlös fjärrkontroll för att styra enheten. Styr t.ex. känslighet, vy, zoom, frekvens, etc.

www.comstedt.se