GPS-ankring med joysticksystem från SeaStar

Att hålla sin båt i position i väntan på att få en plats i en gästhamn kan vara en utmaning. Det finns många liknande sammanhang som till exempel väntan på en broöppning eller vid fiske ovan ett vrak.

Pressmeddelande:

SeaStar presenterar en lösning för dem som har Optimus 360 manöversystem. Allt som krävs är installation av den nya GPS-antennen och en programuppdatering. SeaStation kan även beställas komplett med Optimus 360 system.

SeaStation från SeaStar kan anslutas till alla Optimus 360 joystick system och ger fördelen att du kan ankra elektroniskt utan att kasta ankare. Systemet bygger på smarta algoritmer samt en dubbel GPS-antenn sensor som ger en exakt position och kurs.

Optimus 360 har möjligheten att justera styrning, växel och varvtal individuellt på motorerna och kan därmed styra båten i alla vinklar och riktingar. Ankringen ger en exakthet på +/- 3m och kursen en exakthet på +/- 10°.

SeaStation har tre lägen:

POSITION HOLD
Elektronisk GPS ankring som håller en position oberoende av kurs.

HEADING HOLD
Håller en kurs oberoende av position.

HEADING AND POSITION HOLD
Elektronisk GPS ankring och håller en fast kurs/riktning av båten.

När du försöker att lokalisera den idealiska platsen över ett vrak eller är i hamn och letar efter en ledig plats ger SeaStation dig den hjälp du behöver. Tryck på A knappen eller A och C knapparna på joysticken samt kvittera på CANtrak displayen så kommer båten att hålla sin position. Kursen kan sedan justeras från CANtrak displayen i 5° steg och ger möjlighet att rikta in båten för att justera för vind och vattenströmmar.

OPTIMUS 360

SeaStars innovation Optimus 360 är ett manöversystem som gör båtkörningen enklare än någonsin för dem som har minst två stycken utombordare. Manövrera båten enkelt i hamn med hjälp av joysticken, förflytta båten framåt, bakåt, åt sidan eller diagonalt. Möjlighet finns dessutom att rotera båten runt sin egen axel.

Det finns en boostfunktion som ökar max varvtal i joystick läget. Det gör det möjligt att få mer kraft vid strömt vatten. Optimus 360 är framtaget för utombordare och det krävs två stycken för att kunna utföra funktionerna. Varje motor styrs helt individuellt, både växel, gas och styrning.

Systemet består av två delar, ett styrsystem Optimus EPS och ett reglagesystem som kan vara Optimus elreglage eller ett originalsystem från Suzuki, Yamaha eller Evinrude.

www.comstedt.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*