22 februari, 2017

Riviera satsar tungt och lyxigt

Australiska Riviera har haft många framgångar internationellt de senaste åren. Med lyxiga och relativt tunga och därmed sjödugliga båtar har de hittat kunder över hela världen. På 2017 Dubai International Boat Show visas nya Riviera 6000 Sport och Riviera 77 Enclosed Flybridge.

Rivieras 6000 Sport Yacht får Mellanösternpremiär på båtmässan i Dubai, som arrangeras 28 februari – 4 mars. Den här modellen är inte helt ny och har redan hunnit säljas i 75 exemplar.

6000 Sport Yacht är en typisk sportig coupébåt med mycket ljusinflöde och möjlighet att öppna upp båten när solen flödar. Ombord finns den allra modernaste tekniken med Glass Cockpit navigationssystem, elektriska soltak, limmade rutor runt om och joystick för smidig hantering.

Båten har bland annat en stor sittbrunn med ett ”BBQ centre” och en stor salong. På fördäck finns stora soldynor.

Motoriseringen kommer från två stycken Volvo Penta D11-IPS950 med IPS20 pod drives (2 x 533 kW/725 hk).

Riviera 77 Enclosed Flybridge är flaggskeppet från den australiska båtbyggaren. Båten har typisk design för Riviera med en helt instängd, hög flybridge. Detta är ofta ett villkor för att vara framgångsrik på varmare breddgrader – flybridge med air condition är något kunderna kräver…

Båten har lyxig inredning och svepande linjer som på en större fiskebåt från USA, delvis tack vare de limmade rutarrangemangen som löper längs båtens hela sidor. Trots höjden på flybridge är båten byggd för att klara riktigt hård sjö.

I 77 Enclosed Flybridge är motoriseringen två stycken MAN V12 dieslar med axeldrift på 2 x 1900 hk/1397 kW tillsammans med backslag från Quickshift. Även denna modell har joystickshantering med Express Joystick System (EJS), som på ett smidigt sätt kopplar samman huvudmaskinerna, propellrar och bogpropeller.

Info: http://rivieraaustralia.com/