28 februari, 2017

Ny serie Vetus generatoraggregat

Vetus nya serie av dieselgeneratorer, den kompakta GX-serien, andas tillförlitlighet och enkelt underhåll. Dessutom är dessa generatorer mycket tystgående tack vare av användningen av de nya Vetus M-Line dieselmotorerna. Generatorerna visas på Allt för sjön i Stockholm.

Dessa elverk är små och lätta och lämpar sig för installation i trånga utrymmen. Den nya produktlinjen 6,5 kVA till 24 kVA finns i både 3000 samt 1500 rpm:s utförande, 1-fas och 3-fas.

GX-generatorerna är speciellt utformade för marint bruk med höga kvalitetskrav när det gäller att utforma ljudisolering samt ren sinuskurva (mindre än 3% signalbrus) för att motverka störningar på känslig utrustning såsom luftkonditionering och datorer.

De nya generatoraggregaten har en nydesignad panel med samtliga nödvändiga displayfunktioner. VETUS GX-elverk levereras kompletta med avgassystem, sjövattenintag med tillhörande filter samt slang, fjärrmonterad kontrollpanel med sex meter kabel samt fast monterad oljeavtappningspump.

Samtliga av VETUS marina dieselmotorer har utvecklats av VETUS själva och de mer än uppfyller de senaste kraven. Den nya M-line serien dieselmotorer har ett antal innovativa mariniseringskomponenter, som är unika på marknaden. En av de mest iögonfallande detaljerna är användningen av ett vattenkylt aluminiumlock ovanpå motorn. Detta lock ger två fördelar: minskad strålningsvärme samt minskat buller, med andra ord mycket väl lämpad som drivkälla i ett elverk!

Höga omgivningstemperaturer kan ha en negativ effekt på motorns prestanda och omgivande komponenter. VETUS har uppfunnit en elegant och effektiv lösning genom att utveckla ett vattenkylt aluminiumhölje. Den stora kylflänsen har monterats direkt ovanför topplocket, så motorns strålningsvärme absorberas mycket effektivt. Detta resulterar i en signifikant minskad temperatur på upp till 15 ° C – en minskning med 20%!

GX-elverk har robust vattenkyld aluminiumkåpa över drivkällan som absorberar strålningsvärme samt dämpar ljudet i kombination med väl tilltagen ljudisolering. De har en ren sinuskurva, lågt signalbrus < 3% och överbelastningsskydd och levereras komplett med avgassystem och sjövattenintag med tillhörande filter och slang. Pris från 109 300 kr.

Info: www.vetus.se