14 mars, 2017

Jetten 42 MPC med eleganta linjer i stål

Introduktionen av Jetten 50 MPC, som kom 2014, blev en succé för det holländska varvet. Denna knappt 15 m långa båt passar för många ändamål. Den togs fram i samarbete mellan Jetten Shipyard och designföretaget Vripack, som tillsammans har presenterat en lillasyster – Jetten 42 MPC.

– Vi märkte på den feedback vi fick efter 50-fotaren att de gillade modellen men att den är lite för stor för mångas behov, säger Petra Jetten, marknadschef hos varvet i holländska Sneek.

Jetten Shipyard, som grundades 1997 och har byggt över 200 båtar, lyssnade på åsikterna och tog fram nya 42 MPC. De första fyra båtarna kommer att levereras innan sommaren i år.

En av de saker som var viktiga för kunderna var att båten inte skulle vara för hög, med tanke på kanalsegling. Den nya modellen klarar 2,75 m med nedfälld maststång. Båten är 1 m djup och 4,3 m bred samt lite mer än 12 m lång. Därmed klarar 42 MPC att ta sig fram på betydligt fler platser och genom trånga slussar än sin storasyster. Trots det har båten ungefär samma höga nivå av komfort som 50-fotaren.

En smart layout under däck gör att det finns rum för en stor ägarkabin samt två mindre men helt separata kabiner med separata toaletter och tvättmöjligheter. Det senare verkar vara helt nödvändigt i dagens läge i alla större båtar.

Den som inte vill ha någon av de två färdiga layouter som erbjuds kan kundanpassa sin båt efter egna önskemål.

42 MPC har samma långa, tidlösa och eleganta linjer som 50 MPC, inklusive styrplats med panoramafönster, ett generöst soldäck och stora ljusinsläpp.

Pris från 380 000 Euro inklusive 21 % moms.

 

Tekniska fakta

Längd:         12,70 m

Bredd:          4,40 m

Djup:            1,0 m

Höjd:             4,10/2,75 m (höjd/fälld mast)

Info:              www.jettenshipyard.com