21 mars, 2017

Nord West grundare köper tillbaka varvet

Grundaren av Nord West Yachts AB, Benny Martinsson, har köpt tillbaka varvet på Vindön på Orust med hjälp av en finansiär. Lokalerna ska användas för att visa nya och begagnade båtar samt för rekonditionering av båtar.

Nord West Yachts AB gick i konkurs 2013. Allt sedan dess har frågan varit vad som ska hända med det anrika varvet på Vindön, som har stått mer eller mindre tomt sedan dess.

– Vi har inga planer på någon båtproduktion på Vindön. Lokalerna ska främst användas för rekonditionering och service på båtar. Tack vare de nya lokalerna vi har byggt intill det gamla varvet kan vi idag hantera båtar upp till 25 m och 40 ton, säger Benny Martinsson till Båtliv.

Efter det att Gillholms Marina köpte konkursboet och Storebro Boats köpte formarna till Nord West-båtarna hamnade hela affären i en märklig situation eftersom Benny Martinsson personligen har rättigheterna till designen på Nord West 430 Flybridge och därmed kan Storebros ägare inte bygga några fler båtar.

Mer om utvecklingen i Nord West finns i tidningen Bohusläningen:

http://www.bohuslaningen.se/nyheter/orust/paret-martinsson-flyttar-in-i-fabrik-1.4202904