4 maj, 2017

Premiärsegling och Öppet Skepp vid Skeppsbron för Tre Kronor af Stockholm

I helgen inleder Tre Kronor af Stockholm sin seglingssäsong. Det blir Öppet Skepp med drop in-vigslar vid Skeppsbron under lördagen och två publika seglingar under söndagen.

Under Öppet Skepp visar besättningen fartyget och berättar om verksamheten och i salongen kan man se utställningen “Ett hav av möjligheter” om vårt unika Östersjön. Öppet Skepp pågår mellan kl 10 och 14.

På lördag finns också Sjöhistoriska Museets chef, Hans-Lennart Ohlsson, på plats och arrangerar drop in-vigslar på fördäck.

Söndagen börjar med en tretimmars familjesegling och avslutas med en kvällskryssning på fyra timmar.

Tre Kronor af Stockholm byggdes på Skeppsholmen under åren 1997-2008 och är idag en seglande ambassadör för Östersjön och Hållbara Hav. Varje år besöker hon ett drygt tjugotal hamnar runt Östersjön där hon ger unga och gamla möjlighet att uppleva hur det är att segla ett riktigt råtacklat segelfartyg samtidigt som de också får lära sig mer om Östersjön.

I veckan efter besöket på Skeppsbron seglar Tre Kronor söderut för att besöka Norrköping, Nyköping och Nynäshamn. I Norrköping och Nyköping arrangeras stadsbesök med evenemang kring fartyget, visningar med Östesrjöföredrag för skolklasser och naturligtvis även seglingar för allmänheten. Därefter återkommer Tre Kronor till Stockholm den 30 maj.

Foto: Jaak T. Arendi.