4 maj, 2017

Stockholm International Team Race Regatta 25–28 maj

Stockholm International Team Race Regatta hålls 25–28 maj på Stockholms Ström, mellan Djurgården och Skeppsholmen. Gamla Stans Yacht Sällskap arrangerar för andra året i rad en internationell Team Race Regatta i Stockholm. Den unika tävlingsarenan, mitt i en av världens vackraste huvudstäder, har väckt stor uppmärksamhet och intresse i hela den internationella seglingsvärlden.

På bästa publikplats, mitt i Stockholm mellan Djurgården och Skeppsholmen, bjöds här på rafflande seglingar där sex lag från några av de ledande yachtklubbarna i världen möttes

 

Royal Thames Yacht Club, GBR

Royal Yacht Squadron, GBR

Royal Swedish Yacht Club, SWE

New York Yacht Club, USA

Yacht Club Costa Smeralda, ITA

Gamla Stans Yacht Sällskap, SWE

 

Regattan pågår i tre dagar och startar fredagen 28maj med seglingar mellan kl 10.00 och 16.00. På söndagen den 28 maj blir det finalseglingar, också mellan kl 10.00 och 14.00. Prisutdelning på Nya Djurgårdsvarvet kl 17.00.

Team Race är en lagkappsegling där varje lag består av åtta seglare fördelade på två båtar, totalt används sex båtar. Det är en tävling som är kul att titta på, en kort kryss-läns-bana med högt tempo som kräver snabba taktiska beslut av deltagarna