12 maj, 2017

Stödgala för världens hav planeras i Göteborg

Den ideella organisationen, The Perfect World Foundation arrangerar varje år en stödgala i Göteborg som ska gynna världens natur- och djurliv. I år ligger fokus på världshavens kris samt den globala uppvärmningen. Genom stödgalan The Ocean Ball hoppas man på att kunna skapa en förändring.

– Det blir ett stjärnspäckat event som ska skapa engagemang, säger Lars Jacobsson, en av initiativtagarna.

Varje år hamnar 8 miljoner ton plast i haven, och år 2050 beräknas det finnas mer plast än fisk i världshaven om det inte sker en förändring. Även Nordpolen beräknas bli isfritt för första gången på 100.000 år på grund av den globala uppvärmningen. Den ideella organisationen The Perfect World Foundation vill genom en stödgala öka människors medvetenhet kring global uppvärmning och plastens miljöpåverkan.

– Över 100 000 marina däggdjur och miljontals sjöfåglar dör varje år på grund av plastföroreningar, flera länder har därför förbjudit engångsprodukter och plastpåsar. Vårt mål är att öka engagemanget för att bevara jordens djur- och naturliv, säger Lars Jacobsson, en av grundarna av The Perfect World Foundation.

Lars Jacobsson önskar att galan ska väcka ett engagemang hos människor för att minska användningen av plastprodukter. Flera kändisar har även visat sitt stöd för haven och kommer att närvara på galan, vilket Lars Jacobsson ser som en framgångsfaktor i att nå ut med sitt budskap.

– I fjol arrangerade vi en stödgala för den utrotningshotade elefanten som fick stor uppmärksamhet i internationella medier, mycket tack vare att kändisar närvarade på galan, säger Lars Jacobsson.

Årets stödgala, Save The Ocean, kommer att arrangeras på Clarion Hotel Post i Göteborg den 14 september 2017. Galans hedersgäst och årets hedersprismottagare är den världsberömda marinbiologen Dr Sylvia Earle. Även hertiginnan av York Sarah Ferguson, tidigare gift med Prins Andrew och mamma till de brittiska prinsessorna, kommer att vara en av gästerna.

– Fjolårets gala lockade 500 gäster och 800 arbetande volontärer. Vi har märkt av ett ökat intresse för djur- och naturfrågor hos de som deltar på stödgalorna, vilket för oss är en bekräftelse på att vårt arbete gör skillnad, avslutar Lars Jacobsson.