31 maj, 2017

Seapilot2star i full gång – Pernilla Wiberg med ombord

Seapilot2star startade från Oxelösund i måndags kl. 8:00. Med ombord i båtarna är bland andra Pernilla Wiberg och Volvo Ocean Race-veteranen Anders Lewander. De tävlande beräknas vara i mål kring 1 juni.

Seapilots egen segeltävling Seapilot2star startade från Oxelösund på morgonen 29 maj. Detta är Sveriges största doublehanded tävling där endast två personer seglar båten de cirka 300 Nm från Oxelösund via Visby, Oskarshamn och tillbaka till Oxelösund.

De första båtarna väntas vara i mål kring 1 juni. I år startar cirka 100 båtar och bland besättningarna finns två världsmästare. Alpina skidåkarlegenden Pernilla Wiberg ombord på en FarEast 28 tillsammans med veteranen Anders Lewander och bandyspelaren Jonas Claesson på en Grand Soleil 42.

Här är en positionskarta som visar hur båtarna ligger till i fältet: http://www.sailracetoday.com/seapilot2starswe