20 juni, 2017

Artemis Youth Racing favoriter i Youth America´s Cup

Några av världens bästa unga seglare slåss nu om att ta hem segern i Red Bull Youth America’s Cup på Bermuda. Som gruppsegrare i grundomgången tillhör svenska Artemis Youth Racing favoriterna.  

 

I väntan på att den stora finalen av America’s Cup ska avgöras är det dags att se morgondagens seglarstjärnor göra upp på tävlingsarenan på Bermuda. I Red Bull Youth America’s Cup tävlar unga lovande och etablerade seglare mellan 18 och 24 år ombord på flygande katamaraner. Efter förra veckans kvalseglingar har åtta lag tagit sig till finalen som seglas tisdag 20 juni – onsdag 21 juni.

Och det är mer än en buckla som står på spel. Red Bull Youth America’s Cup startades i den förra upplagan av America’s Cup i San Francisco för att skapa en karriärväg för unga seglare fram till professionella seglingsteam. Och det finns flera exempel på att det blivit framgångsrikt.

Peter Burling, hyllad skeppare för Emirates Team New Zealand, var en del av det Nyzeeländska ungdomslaget i San Francisco 2013. Och Andreas Axelsson som seglar som grinder ombord på Artemis Racing tävlade med det svenska ungdomslaget i samma tävling.

Åtta lag har nu kvalat in till finalen som avgörs i sex seglingar idag och imorgon. På pappret är Artemis Youth Racing och Nya Zeeland favoriter eftersom de vann sina grupper i grundomgången.

– Nu ska vi ladda om och analysera hur vi seglat så här långt för att komma tillbaka ännu starkare i finalen. Vårt mål var egentligen bara att ta oss vidare från gruppen och vi har gott självförtroende efter de fyra seglingar som vi vann i grundomgången, säger Gustav Pettersson, skeppare för Artemis Youth Racing.

 

Finalseglingarna i Red Bull Youth America’s Cup Finals sänds live på Red Bull TV 20–21 juni klockan 19.00 – 21.00.

 

Finaldeltagare i Red Bull Youth America’s Cup

Team BDA (BER)

Spanish Impulse by IBEROSTAR (ESP)

Team France Jeune (FRA)

SVB Team Germany (GER)

Land Rover BAR Academy (GBR)

NZL Sailing Team (NZL)

Artemis Youth Racing (SWE)

Team Tilt (SUI)g

Artemis Youth Racing:

Marcus Anjemark, KSSS/ Rådasjön SS

Julius Hallström KSSS

Fritiof Hedstrom GKSS

Marcus Höglander GKSS/ Värmdö JS

Eddie Klemets Vänersborgs SS

Axel Munkby GKSS/ HjBK

Gustav Pettersson, KSSS/ Sölvesborg OTS

Rasmus Rosengren KSSS/ Malmö SS