20 juni, 2017

Klart med ny båtmack i Härnösand

I början av juli öppnar en ny båtmack i Härnösand. Det är företaget Rocton som kommer att sälja både bensin och diesel vid kajen på Kronholmen.

– Härnösand har varit ett vattenhål för båtfolket där man har kunnat bunkra mat och bränsle. Det känns bra att kunna se till att det fortsätter så, säger Roctons ägare Gunnar Andersson.

Förutsatt att alla tillstånd och leveranser är på plats så öppnas den nya båtmacken första veckan i juli. Då erbjuds bensin och så kallad blankdiesel mot kortbetalning med Visa och Mastercard. Macken placeras på samma plats som den förra sjömacken, men blir landbaserad.

Den förra pontonmacken, som havererade och sjönk under en storm, ska för övrigt under måndagen bärgas och transporteras bort av den tidigare entreprenören.

– Det är jätteskönt att det äntligen har löst sig, säger Henrik Olsson, näringslivsutvecklare på Härnösands kommun. En fungerande båtmack är otroligt viktig för både båtfolket i Härnösand och för båtturister till Härnösand och Höga Kusten.

Företaget Rocton har sin bas i Rundvik, Nordmaling, men ägaren Gunnar Andersson gick sjöfartsutbildningen på Härnösands gymnasium och bodde i stan under de åren. Möjligheten att driva båtmacken fick han höra talas om av en slump.

– Det är inga stora pengar i att driva en båtmack, men det känns bra att kunna bidra. Och nästa år när kajen ska renoveras får vi se hur verksamheten kan utvecklas, säger Gunnar Andersson.