4 juli, 2017

Fjord 36 xpress med dubbla utombordare

Fjord presenterar en helt ny 36-fotare med dubbla 350 hk utombordare. Båten får en toppfart på 45 knop.

Det är en påkostad båt som det numera tyska varvet presenterar. Skrovet är byggt med vinylester och balksystem samt stringers är laminerade under vakuuminjicering. Hela konstruktionen är gjord i glasfiber med balsa som distansmaterial ovanför vattenlinjen.

Målet är att etablera nya Fjord 36 xpress i ett segment med marknadsledande premiumbåtar. Tidigare har Hanse, som äger Fjord, valt att förse båtarna med Volvo Penta diesel inombordare, men nu tar de alltså steget fullt ut och satsar på utombordsmotorer. detta ger bland annat båten ökade innerutrymmen. Utombordarna gör även att nya Fjord 36 xpress får enklare att ta sig in på grunda vatten med motorerna uppvinklade.

Under däck har Fjord 36 xpress en dubbelkabin med badrum. I sittbrunnen finns två rejäla sittbänkar och matbord. Pentryt är placerat ute under en T-Top och när bordet är nedfällt förvandlar det båten till något av en solterrass med bar, kyl och direkt tillgång till vattnet, enligt Fjords pressrelease…

Motoriseringen är två stycken 350 hk Mercury Verado, som ger en toppfart på 45 knop. Med Verados elektro-hydrauliska servoassistera kontrollsystem blir hanteringen av båten enkel och smidig.

 

Tekniska fakta:

Längd: 11,32 m

Bredd: 3,64 m

Vikt. 6.0 ton

Bränsle: 760 liter

Vatten: 160 liter

Toppfart: 45 knop

Motorer: 2 x Mercury Verado (300 PS/ 350 PS) + Joystick

Pris ex motorer: 129 900 Euro

Info: www.hanseyachts.com