9 augusti, 2017

Sjösportskolan igång med äventyrssegling ToR Västindien

Lördagen 5 augusti seglade Sjösportskolans Farr65r ”Celeste” från Långedrag mot Skottland med en grupp förväntansfulla deltagare. Seglingen till Västindien och tillbaka är uppdelad i etapper där vem som helst som vill kan boka en plats.

Sjösportskolan har arrangerat äventyrsseglingar i 26 år, vilket gett många chansen att uppleva tjusningen med havet, kamratskapet ombord och fin segling. Det finns seglingar som passar alla, från nybörjare till erfaren ocean seglare.

Under 2017/18 finns fler seglingar än vanligt med bland annat möjlighet att segla två veckor runt Irland, Madeira till Kanarieöarna, en vecka på Kanarieöarna eller tolv dagar i Västindien.

”Celeste” är försäkrad, klassad och godkänd för jordenruntsegling och besättningen följer gällande behörighetsregler. Följer man med en privatägd båt är det upp till var och en att bedöma riskerna, men så fort man säljer platser ställs hårda krav av myndigheterna vilket Sjösportskolan är stolta att vara en av få som följer!

– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda så många unika upplevelser på segling, vare sig det är en tur med korta dagsetapper eller någon av våra lite hårdare överseglingar, säger Nina Nordström, Sjösportskolan.

Det är redan ett hundratal bokade totalt, men ännu finns många platser kvar. På varje etapp är det mellan 10 och 12 platser och det är två i fast besättningen. Detta gör att alla får vara med och sköta allt ombord efter in egen förmåga. Dvs vara med och segla, styra, navigera, laga mat och sköta om båten. Många som seglar med har egna båtar här hemma, men de flesta inte. Man behöver inte vara seglare för att vara med, bara man är lite båtvan och är villig att bo tillsammans på en väl utrustad 20 meters segelbåt.

Det finns fortfarande platser kvar på vissa etapper. Se hela utbudet på Sjösportskolans hemsida under fliken ”Upplevelser”, ”Alla seglingar” http://www.sjosportskolan.se/upplevelser/alla-seglingar/

www.sjosportskolan.se