18 augusti, 2017

Princess V40 i helt ny design

En av de riktiga storsäljarna bland större båtar har fått ny design och är förbättrad på flera punkter. Princess V40 är en av de mindre båtarna i sin klass, men med ny design visar hon vägen.

Den nya modellen av V40 presenterades i januari, på boot Düsseldorf i Tyskland.

Bland många nyheter i nya Princess V Class märks en ny färgskala och en nydesignad förarplats, en stor och ljus salong och generösa umgängesytor. Mycket av detta blir möjligt med den senaste byggtekniken med limmade ytor, metall och glas i olika lösningar. Princess har varit en föregångare med at t använda nya material och visar prov på detta även i den här båten.

Färgsättning går i grått och off-white för att ge nya V Class en egen profil. Båten har gott om fina träpaneler med design från Ralph Lauren Nantucket Raffia Tortoise.  Även i salongen finns flera delar med paneler och textilier från Ralph Lauren.

För att vara en riktig sportbåt har V40 ultrasnabb hantering och en riktigt god acceleration. Men det är ändå en båt som passar för sköna stunder på havet, då det skjutbara taket kan öppnas och skapar 5 m2 extra öppen yta. I salongen finns ett elegant teakbord med en välutrustad wetbar, även detta i en grå ton.

Salongen har ett välutrustat pentry (fast de flesta ägarna troligen inte lagar någon mat ombord). Under däck finns två kabiner, en i fören och en midskepps, som båda har enskilda badrum.

Princess har allt sedan början satsat på vassa V-skrov till den här serien. Hela båten byggs dessutom med modern teknik i lättviktskonstruktion med vakuuminjicering för att ge starka och snabba skrov.

 

 

Tekniska fakta

Längd:         12,98 m

Bredd:          3,81 m

Vikt:              9 100 kg

Bränsle:       730 liter

Vatten:         322 liter

Djupgående:                    1,02 m

Motorer:       2xVolvo Penta D6–330 DP (2×330 hk)

Toppfart:      36–38 knop

Info:              http://princessyachts.se/

Info:              http://www.inamarin.se/