20 oktober, 2017

Enormt 24 m flaggskepp från Lagoon

Franska Lagoon presenterar ett nytt flaggskepp. Det är en enorm katamaran på hela 24×11 m. Lagoon SEVENTY 8 är en rejäl plattform för alla som vill koppla av på sjön med bästa tänkbara komfort.

Lagoons nya flaggskepp är designat av VPLP, Patrick Le Quément och Nauta Design. Denna rejäla katamaran innebär att företaget, som ingår i Jeanneau, tar ett stort steg in på marknaden för motorkatamaraner. De har även tidigare haft katamaraner utan mast, men inte i den här storleksklassen.

Som alltid när båtar växer på längden så ökar innervolymen ännu mer. I en så här stor båt blir det extra tydligt, innervolymen är väldigt väl tilltagen med plats för hela tjocka släkten.

SEVENTY 8 hade sin världspremiär på Cannes Yachting Festival i september tillsammans med två andra mindre nyheter från Lagoon. Allting ombord i båten har designats för att ge all tänkbar bekvämlighet och det som man kan förvänta sig av en stor yacht. Inte minst detaljkvaliteten ska vara riktigt hög.

Förutom de stora innermåtten har SEVENTY 8 en enorm flybridge som kan kundanpassas helt beroende på kundens önskemål. Här finns till exempel plats för en jacuzzi, ett stort matbord och en stor solplats med eller utan skyddande biminitop.

Den förliga plattformen är på 30 m2 och därmed även den en stor yta för avkoppling. Bland övriga kännetecken märks en separat utgång genom styrbords skrov och en stor badbrygga med lyft för jolle eller gummibåt.

Ägarens kabin är ett separat utrymme, avskilt från resten av båten. Alla kabinerna har väl tilltagna skrovfönster och ljusinsläpp på ett sätt som blivit möjligt tack vare modern byggteknik.

Båten kan fås med flera olika inredningsalternativ med upp till fem kabiner, mängder av stuvutrymme och separata badrum till kabinerna. Dessutom finns det plats för en besättningskabin med extra pentry föröver.

 

Tekniska fakta

Längd:         23,80 m

Längd v l:    23,05 m

Bredd:          11 m

Vatten:         2 x 800 liter

Bränsle:       8 500 liter

Motor:           Volvo D11 – 510 hk

Info:              https://www.cata-lagoon.com/

Info:              https://www.navigare-yachting.com/