22 oktober, 2017

Kvalet till Allsvenskan Segling avgjort

Söndagen 22 oktober blev det klart att GKSS, S606K och SÄRÖ seglar i Allsvenskan 2018. Efter 24 genomförda race, under helgen, stod Göteborgs Kungliga Segelsällskap (GKSS) överst på prispallen med Stockholms 606 Klubb som två och Särö Båtklubb som trea.

Det har varit utmanande väder för både seglare och funktionärer med hårda, byiga vindar och regn. Alla har fått kämpat för att genomföra de 24 racen. Men det har också varit en händelserik helg med höga farter på undanvindarna och många situationer mellan klubblagen.

Tyvärr fastnade två master i varandra i det sjunde racet på lördagen så att en mast gick av. Därefter fick kappseglingsschemat göras om så att seglingarna under resten av helgen fortsatta i fyra båtar istället för sex.

Efter lördagens seglingar låg GKSS i topp efter att ha vunnit fyra av sina sex seglingar. Med ombord fanns Victor Bergström, Otto Hamel, Albin Boman och Caroline Bristulf Norén. På söndagen fortsatte de att segla stabilt och var till slut ohotade vinnare av kvaltävlingen.

– Det har varit en rolig helg med fantastisk segling. Vi hade bra flyt och seglade stabilt. Tyvärr var det också lite väl spännande ibland, framförallt när vår mast krokade i en annan båts mast och vår föll ner, säger Caroline Brisulf Norén från GKSS.

S606K:s besättning bestod av Johan Qviberg, Peter Pohl, Anders Edblad och Linn Dismo. De vann fyra race under helgen. Särö kom på samma poäng som S606K men hade bara tre vinster och blev därmed trea.

– Nu är ett fantastiskt år med Allsvenskan Segling avslutat. Vi har genomfört fyra deltävlingar i ligaserien och nu också kval. Till 2018 startar vi upp en underliggande division, så det blir ett spännande år att se fram emot, säger Isabelle Lindsten, projektledare för Allsvenskan.

 

Foto: Daniel Stenholm