2 november, 2017

De förverkligar sina drömmar och seglar jorden runt

Nu är det dags för de tre äventyrslystna besättningsmännen att uppleva deras livs största äventyr och utmaning, att segla runt jorden. Den 4 november 2017 påbörjar ”Sailing Constellation” sin seglats ifrån Split, Kroatien genom Medelhavet och ner till Kap Verde. Innan jul kommer den stora utmaningen, att korsa Atlanten, en seglats som beräknas ta 21 dagar – utan land i sikte.

Alla tre brinner för adrenalinsporter och äventyr av alla former och dessa kommer ni att kunna ta del av. Då Sailing Constellation kommer att dokumentera sin resa, dels genom Instagram, Facebook, hemsida och Youtube där de kontinuerligt kommer att ge uppdateringar. De kommer även att producera en dokumentärfilm om att segla jorden runt under de två åren som de beräknar att resan kommer att ta.

Segelbåten Constellation är en Beneteau Cyclades 43,4 fot lång båt från 2007. Båtens kapten och ägare är den 30-årige Björn Bergqvist. Detta är en dröm som han har arbetat för de senaste tre åren.

Björn är seglingsvan men har aldrig tidigare varit i närheten av sådan här extrem segling och utmaning, en riktig utmaning är verkligen vad det är. Men sig på båten har han sin bror Frank Karlsson, ett stort stöd. Frank går verkligen utanför sina ramar med denna resan. Han har aldrig tidigare satt sin fot utanför Norden.

I besättningen finns även Emelie Knuts, som hittade dessa killar via gemensamma bekanta på Facebook. Hon är inte seglingsvan sedan tidigare men har alltid drömt om att segla jorden runt och har bockat av ungefär 35 länder redan innan seglingens början.

Björn har även tidigare undersitt 30-åriga liv alltid följt sina drömmar och har bland annat ägnat stora delar av sitt liv åt skidåkning. Han har bland annat bott i Kanada och i norra Sverige för att kunna ägna sig åt det. Han har även erfarenhet av att leva trångt och utsatt då han bott ett år i en husbil utan värme i Kirunas vildmark. Björn har alltid varit väldigt driven och målinriktad och har drivit sina egna bolag sedan 2011. Nu byts däremot kylan ut mot värmen och de nya utmaningarna som livet till havs kommer att bjuda på.

Frank, som är 25 år, älskar även han att segla och att få ut maximalt av vinden. Hemma i Sverige jobbar han som skadesanerare och brinner för allt som har med fart och adrenalin att göra. Rymden är även det ett stort intresse.

Emelie, som är 31 år, har alltid passat på att resa så mycket som möjligt och har redan hunnit med att resa jorden runt tidigare, då med flyg. Direkt hon fick höra talas om Björn och Frank viste hon att detta var nästa stora äventyr. Hon sa upp sig från jobbet som designer, ett drömjobb hon haft de senaste sju åren. Drömresan gick före drömjobbet. Emelie älskar alla adrenalinsporter hon testat på så som surfing, wakeboard, motocross och snowboard.

 

Björn: ”Detta har varit en dröm som jag har arbetat hårt och målmedvetet emot under 3 års tid. Känslan nu är helt obeskrivlig. Jag ser fram emot att se och besöka alla nya platser som annars hade varit svåra att uppleva och ta sig till. Friheten på båten är helt oslagbar.”

Emelie: ”När jag fick höra talas om Björn och hans resa så kunde jag inta annat än tjata till mig en plats i besättningen. En jorden-runt segling har alltid stått högst upp på min bucket-list. Alla andra planer får vänta.”

Frank: ”Det här känns så coolt, verkligen ett tillfälle man absolut inte vill gå miste om.”

Tillsammans hoppas dessa tre på att kunna inspirera andra om att allt är möjligt bara man jobbar mot målet och framför allt vågar att ta steget ut i det okända. Utanför sin bekvämlighetsson. Drömmar går att uppnå.

Info: www.sailing-constellation.com

Youtube: Sailing Constellation

FB: Sailing Constellation

Instagram @sailingconstellation @emelieknuts @b.bergqvist