21 november, 2017

Premiär för Volvo Ocean Race-magasin i Sportkanalen

Onsdag 22 november klockan 21.35 sänds det första avsnittet av Sportkanalens magasin om Volvo Ocean Race, världens främsta havskappsegling.

Volvo Ocean Race är en kappsegling runt jorden och räknas som en av de tuffaste utmaningarna som finns inom professionell idrott. Starten för den pågående upplagan gick i Spanien i oktober. Varje avsnitt av magasinet kommer att sammanfatta en delsträcka av den nio månader långa tävlingen som gör ett hamnstopp i Göteborg i juni 2018.

– Efter succén med America’s Cup tidigare i år så är det fantastiskt kul att kunna ge våra tittare mer av förstklassig segling. Månadsmagasinen från Volvo Ocean Race med sina tuffa etapper kommer att vara ett mycket spännande och välkommet tillskott i Sportkanalens tablå, säger Fredrik Andreis, Projektledare Sportkanalen.

Tittare kommer att få en inblick i hur fysiskt och psykiskt påfrestande det är att delta i Volvo Ocean Race och lära känna svenska Martin Strömberg som seglar med laget Turn the Tide on Plastic. På varje båt finns flera fasta kameror och en Onboard Reporter, en person som inte hjälper till att segla båten utan enbart jobbar med att fota och filma livet ombord.

Magnus ”Mango” Augustson är en av Sveriges mest erfarna kappseglare och kommer att bidra med expertkommentarer i programmet.

– Segling är en bred sport och Volvo Ocean Race är en annan typ av racing än vad vi såg i America’s Cup tidigare i år. Det kommer bli otroligt spännande att följa tävlingen runt jorden för lagen är mycket jämna och marginalerna är väldigt små trots att hela planeten utgör arenan, säger Magnus Augustson.

Johan Anderberg som i somras ledde sändningarna från Americas Cup på Bermuda tillsammans med Magnus Augustsson är speaker för programmet som sänds i Sportkanalen och på CMore.se varje månad under tävlingen i totalt 10 avsnitt. Premiärprogrammet sänds onsdag 22 november klockan 21.35.

Start of Leg 2. Day 1 from Lisbon to Cape Town. Photo by Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race. 05 November, 2017. Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race.

Tittare utanför Sverige kan följa programmet på den här länken: https://www.vpnmentor.com/blog/watch-swedish-tv-outside-sweden/