19 december, 2017

Water Park – spännande nysatsning på Allt för sjön

Allt för sjön (Stockholms båtmässa) storsatsar på vattensporter 2018 med en upplevelsedel – Water Park. Det är den största satsningen som Allt för sjön någonsin gjort. Aktivitetsbassängen är 40 m lång, 15 m bred, vattendjup på 90 cm och med en kabel som möjliggör wakeboard-åkning inomhus. Hela området blir beachinspirerat och bassängen fylls med prova-på-aktiviteter, tävlingar och uppvisningar.

I Water Park blir det allt från wakeboard, SUP och jollesegling till brädsegling. På plats kommer mässan att ha flera välkända åkare, bland andra kommer wakeboard-åkarna Sandro Furtado Brlenic och Eira Jansson att medverka.
Wakeboard är en av vattensporterna som både visas upp och som besökarna kan prova på i Water Parkunder Allt för sjön. 17-åriga Eira Jansson från Vaxholm, som trots sin unga ålder är en erfaren och välmeriterad wakeboardåkare, kommer att finnas på plats hela veckan.
– Jag ska visa upp hur wakeboard går till och olika tricks man kan göra, men även lära ut hur man gör under de prova på-tillfällen som ges. Målet är att peppa folk att testa och våga åka wakeboard, berättar Eira.
När började du åka wakeboard?
– Som tioåring, men jag har åkt vattenskidor sedan jag var sju. För tillfället går jag på riksidrottsgymnasiet i Fagersta med just wakeboard-inriktning.
Kan du förklara vad det är som är så kul och speciellt med wakeboard?
– Det är nog att de är en vattensport som passar alla oavsett ålder och nivå, och som skapar gemenskap. Framför allt är wakeboard roligt eftersom man kan göra sin egen grej och utforma sig egen stil.
På Allt för sjön finns de senaste båtnyheterna och även en möjlighet att prova på roliga aktiviteter samt köpa prylar till båten och livet till sjöss. Det uppskattade området Classic Boat Show lockar många besökare och 2018 satsas det också ännu mer på segling fler seminarier och föredrag.

Båtmässan Allt för sjön pågår 3-11 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Följ Allt för sjön för de senaste nyheterna via Instagram och Facebook:
https://www.instagram.com/alltforsjon/
https://www.facebook.com/batmassanalltforsjon/

Foto: Sami Pitkänen.