20 december, 2017

Fairline 33 med extrema linjer

Engelska Fairline Yachts har rest sig som Fågel Fenix ur askan. Efter konkurshot och katastrofala finanser har utvecklingen vänt och här är den senaste modellen, som får premiär inför båtsäsongen 2019.

Det är ryska pengar och engelskt båtkunnande som har fått Fairline på fötter igen. Många trodde nog att den välkända brittiska båtbyggaren, som grundades av familjen Sam Newington och länge betecknades som det kanske bästa engelska motorbåtsvarvet, var slut när företaget ombildades i mars 2016.

Därefter har allt gått snabbt. Fairlines varumärke har etablerats igen på den internationella marknaden, produktionen är i full gång och företaget har fått flera starka återförsäljare, även i Sverige.

Nya Fairline 33 express cruiser på bilden här intill är den senaste nyheten. Båten får premiär tidigt 2019, i god tid inför båtsäsongen. Båten blir även den första modellen i företagets nya ”F-Line”.

Båten är designad av italienska Alberto Mancini, som bland annat har belönats för Yacht Designer of the Year och World Yacht Trophies. Samarbetet har resulterat i en modern och komfortabel dagtursbåt med många av de kännetecken som finns påsenare års mest moderna båtar; svepande linjer, mycket glas och en tvär stäv.

Enligt tillverkaren har de redan fått över ett dussin order på den nya båten från sina återförsäljare. Standardmodellen kommer att utrustas med en Volvo Penta motor med stern drive med dubbla dieslar från Volvo Penta som starkare alternativ. Den som vill köra riktigt snabbt ska även kunna ladda med dubbla bensin V8-motorer.

Fairline 33 express cruiser, som inte ska förväxlas med den gamla modellen Fairline Targa 33, är den andra modellen efter varvets omstart. Tidigare har de presenterat Targa 63 GTO och helt nya Targa 43 Open.

Info: www.fairline.com