21 december, 2017

Sweden Yachts visar ny 48-fotare

Efter flera års frånvaro och utan några nyheter kommer ny ett klassiskt båtvarv tillbaka med en läcker modell. Det är svenska Sweden Yachts som presenterar en ny och modern 48-fotare.

Långsegling med högsta komfort står i centrum för nya Sweden Yachts 48, som är lika elegant i sina linjer som föregångarna. Flera av varvets tidigare modeller har fått många lovord både på båtmässor och internationell båtpress för sina fina egenskaper och för sin höga kvalitet.

Den nya båten har uppdaterade linjer i skrov och däck som känns igen från många moderna båtar, men med en personlig stil. Båten är rejält barlastad och bör därmed vara styv och stabil. Hon har en fyllig och djup bog.

Skrovet och aktern är något bredare än tidigare modeller, vilket ger mer utrymme både i akterkabinerna och på däck. Sittbrunnen är utrustad med dubbla rattar och ett smidigt riggsystem med alla skot dragna längst akteröver för att förenkla hanteringen med liten besättning.

Under däck finns flera alternativa inredningar att välja mellan, samtliga med många ljusinsläpp. Förutom gott om plats för besättningen gör den extra bredden att det finns plats för tekniska installationer som till exempel generator, watermaker med mera.

Båten kan byggas helt efter kundens önskemål, även med kolfiber i skrov och rigg.

 

Tekniska fakta:

Längd ö a:                 15,15 m

Längd skrov:             14,81 m

Längd v l:                  13,1 m

Bredd:                       4,47 m

Djup:                          2,35 alt 2 m

Vikt:                           13 800 kg

Ballast:                      5 750 kg

Motor:                        Yanmar 4JH80, 80 hk

Vatten:                       700 liter

Bränsle:                     350 liter

Hålltank:                    2×70 liter

Info:                         www.swedenyachtsgroup.se