Bluewater vattensponsor i Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race har utsett Bluewater till officiell vattenleverantör under kappseglingen 2017–2018. Som ett världsledande företag inom dricksvattenrening kommer Bluewater att tillhandahålla vatten av hög kvalitet till seglare och besökare vid stoppen i Hongkong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport, Cardiff, Göteborg och Haag.

Efter flera år med svår torka räckte inte Kapstadens kommunala vattenkällor till för besökarna på Volvo Ocean Race. Bluewater använde sin avancerade vattenreningsteknik för att omvandla odrickbart vatten till upp till 32 000 liter dricksvatten per dag. Det ledde till att man i Kapstaden kunde undvika att använda uppemot 50 000 plastflaskor.

– Bluewaters engagemang i Kapstaden och samarbetet med Volvo Ocean Race ger oss möjlighet att visa hur vår avancerade och pålitliga teknik levererar säkert dricksvatten, även från källor som tidigare ansågs osäkra för konsumtion, säger Anders Jacobson, medgrundare samt vd i Blue AB som äger Bluewater.

Genom att integrera hållbarhet i alla aspekter av kappseglingen vill Volvo Ocean Race minimera sitt fotavtryck och inspirera andra att delta i kampanjen för rena och plastfria hav.

För Bluewater gör samarbetet med Volvo Ocean Race det möjligt att använda tävlingens världsomspännande plattform för att uppmärksamma och vidta åtgärder mot ett globalt problem på lokal nivå.

Källa: Bluewater.

Bildtext:
Bluewater hjälpte Volvo Ocean Race att spara in tiotusentals engångsplastflaskor i Cape Town Race Village under besöket i december 2017 genom att omvandla odrickbart vatten till rent dricksvatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*