15 februari, 2018

Ny kraftfull serie V-6 utombordsmotorer från Mercury

Med en ny serie V6 utombordsmotorer gör Mercury Marine en stor lansering på Miami Boat Show. Motorerna är på 3,4 liter och i effekterna 175–225 hk, med kapacitet att kunna ge mycket mer…

Det har knappast varit någon nyhet att Mercury Marine hade något riktigt stort på gång. Efter framgångarna med företagets nuvarande Veradoserie behövde de dock uppgradera inte minst motorvolymen för att kunna fortsätta växa och tillmötesgå kundernas växande krav.

På Miami Boat Show presenterade företaget 15 februari sin nya familj V6 fyrtaktsutombordare och utökningen av deras SeaPro-serie för kommersiellt bruk. Den nya motorfamiljen bygger på framgångarna med Mercurys 75–150 hk fyrtaktsmodeller består av 175, 200 och 225 hk fyrtakts utombordsmotorer samt en V6 200 hk SeaPro för kommersiellt bruk.

De nya Mercurymotorerna bygger på en helt ny 3,4 liters V6 som är utvecklad för att vara kraftfull, lätt, kompakt och samtidigt ha en låg bensinförbrukning. Motorn är nykonstruerad från växelhuset upp till översta delen av motorkåpan. Som synes på bilderna här intill är även designen ny.

– Den här motorserien kommer att positionera Mercury som leverantör av ledande produkter i kategorin 175 till 200 hk och tillfredsställa kundernas önskningar och behov, säger John Pfeiffer, president för Mercury Marine.

De nya 3,4 liters V6 motorerna har stor cylindervolym och ett stort insugningssystem som standard. Lösningarna inne i motorerna bygger på robusta och välkända konstruktioner för motorupphängning och växelhus. Motorerna kan fås med antingen vanlig hydraulisk styrning eller servostyrning, med svarta eller vita dekaler och i olika rigglängder. De finns även med olika gasreglage och instrumentering, analog eller digital, beroende på behov.

– De här motorerna sätter en ny standard för vår industri, säger Pfeiffer.

Motorerna är förhållandevis väldigt lätta med en vikt på endast 216 kg. Den har, enligt Mercury Marine, 20 procent högre vridmoment än konkurrenterna och upp till 15 procent lägre bränsleförbrukning.