23 mars, 2018

Italiensk lyx i turkisk Hard Top

Räta vinklar i designen och inredning i italiensk lyx. Det är receptet för nya Mazu Yachts 52, en Hard Top i toppklass med egensinnig design.

Ibland blir det extremt när någon ambitiös designer får hållas fritt vid ritbordet. Lite åt det hållet är fallet med Mazu 52 Hard Top, som hade premiär som designstudie på båtmässan i Düsseldorf i januari i år. Båten är helt byggd i kolfiber med en lätt sandwichkonstruktion, vilket ger låg vikt och hög stabilitet samt styrka.

Den robusta konstruktionen kan behövas i denna båt, som är utrustad med två Volvo Penta IPS 800 motorer à 600 hk och har en toppfart på cirka 37 knop. Marschfarten anges till cirka 32 knop.

Det första exemplaret av denna rejäla sol- och badbåt ska levereras från Mazu shipyard i Istanbul i slutet av maj i år. Den internationella debuten för båten sker senare i år, på 2018 Cannes Yachting Festival and Monaco Yacht Show i september.

Lanseringen av 52-fotare kommer efter varvets Mazu 38 Open White Pearl. Den turkiska båtbyggare sparar inte på krutet vad gäller att presentera nya modeller.

Som framgår av bilderna här intill har 52-fotaren väl tilltagna utrymmen både i för och akter. Sittbrunnen är byggd så att den enkelt kan slutas till akterdäck för att skapa en stort, socialt utrymme.

52 HT är påkostad in i varje detalj för att öka känslan av en mindre superyacht. Tanken är att man ska ta med familj och vänner ut på en kortare tur eller åka ut med ett par gäster för övernattning en eller två nätter.

Innerlayouten har plats för två gästkabiner med separata badrum och ett rymligt utrymme för matplats och pentry.

Priset startar på 890 000 Euro plus moms.

 

Tekniska fakta

Längd ö a:   15,70 m

Längd v l:    13,80 m

Bredd:          4,60 m

Djup:            0,80 m

Vikt:              14 ton

Material:       Kolfiber med epoxy i skrov och överbyggnad

Däck:            Teak

Motorer:       2xVolvo Penta IPS 800 (2 x 600 hk)

Toppfart:      37 knop

Marschfart:  32 knop

Bränsle:       2 000 liter

Vatten:         450 liter

Hålltank:      130 liter

CE-klass:     B

Info:              www.mazuyachts.com