5 april, 2018

Kappsegling mitt i Stockholm i maj

Gamla Stans Yacht Sällskap arrangerar för tredje året i rad en internationell Team Race Regatta 24–27 maj på Stockholms Ström, mellan Djurgården och Skeppsholmen.

– Planeringen för denna prestigefyllda regatta pågår för fullt i klubben och vi är glada för det stora intresse som finns, både internationellt och här i Sverige för vår team race regatta säger Thomas Lundqvist, initiativtagare och projektledare för eventet.

Regattan har väckt ett stort intresse i den internationella seglarvärlden och vi har förfrågningar om deltagande från flera kända yachtklubbar.

Deltagande klubbar är:

Royal Thames Yacht Club, GBR

Royal Yacht Squadron, GBR

Royal Swedish Yacht Club, SWE

New York Yacht Club, USA

Yacht Club Costa Smeralda, ITA

Gamla Stans Yacht Sällskap, SWE

Regattan, som invigs på Nya Djurgårdsvarvet torsdag 23 maj, pågår i tre dagar. Start fredagen 24 maj med seglingar mellan kl 10.00 och 16.00. På söndagen 27 maj blir det finalseglingar mellan kl 10.00 och 14.00.

Prisutdelning på Nya Djurgårdsvarvet efter finalseglingarna.

Regattamiddagen äger rum på lördag kväll på Waldemarsudde.

På bästa publikplats, mitt i Stockholm mellan Djurgården och Skeppsholmen, bjuds på gratis underhållning med rafflande seglingar där sex lag från några av de ledande yachtklubbarna i världen möts. Den unika tävlingsarenan, mitt i en av världens vackraste huvudstäder, har väckt stor uppmärksamhet och intresse i hela den internationella seglarvärlden.

Tävlingsledare är Kjell Borking, seglingsledare Peter Åkerström och Eva Holmsten tar hand om Race Office. Ett stort antal fantastiska funktionärer på sjön och i land gör att detta omfattande arrangemanget går att genomföra så professionellt av en relativt liten klubb som GSYS.

Stockholms stad är även i år huvudsponsor och namnger regattan till Stockholm International Team Race Regatta. Stockholms stad ser detta event som ett utmärkt sätt att förmedla kännedomen om Stockholm i världen och en bra kanal att marknadsföra Stockholm – The Capital of Scandinavia.

Foto: Kjell Borking.

Titta på filmen från regattan 2017 här: