6 april, 2018

Princess testar högteknologisk superbåt

Engelska Princess Yachts testar en helt ny typ av högteknologisk superbåt. Den har tagits fram i samarbete med bland andra BAR Technologies och Pininfarina.

Testerna och de första spionbilderna publicerades redan i början av året. Mystiska bilder med en båt kamouflerad på samma sätt som bilindustrin brukar göra.

Under den spektakulära folieringen dolde sig en Princess Yacht som inte liknar något annat som båttillverkaren har visat tidigare. Båten sägs komma att revolutionera båtbranschen och har tagits fram i samarbete med BAR Technologies – Ben Ainslie Racing – som tidigare varit med och designat båtar för bland annat America’s Cup. Även det italienska designföretaget Pininfarina finns med som partner. Pininfarina har tidigare bland annat jobbat med Volvos personbilar, Ferrari, Maserati, Alfa Romeo och många fler kända bilmärken.

Den engelska båttidningen Motor Boat & Yachting var först med att publicera nyheten. Till en början förnekade Princess någon kännedom om båten, men kom därefter med kortfattad information.

Det som har blivit officiellt hittills är att båten är 35 fot lång (10,5 m) och motoriserad med två stycken V8 bensinmotorer. Den är helt byggd i kolfiber, något som BAR har lång erfarenhet av, och ska vara god för en toppfart på hela 50 knop.

Konceptet kallas Princess R Class. Företagets första kommentarer har varit sparsamma:

– Många har spekulerat efter de bilder som har visats sedan båten har setts i Plymouth och Portsmouth. Vi kan bekräfta att detta är ett projekt som vi jobbar med, säger Princess Yachts marknadschef, Kiran Haslam.

– Vi kommer att offentliggöra mer information senare, men vi kan säga att detta är en av de mest spännande och revolutionerande produkter som Princess har tagit fram.

Bilderna har tagits i närheten av Ben Ainslie Racings anläggning.

Info: http://www.inamarin.se/

Info: http://princessyachts.se/