11 april, 2018

Tidlös chase boat med svenska motorer

Denna tidlösa chase boat kommer från Hoek Design. Den är tänkt som extrabåt till en seglande superyacht.

Konceptet är enkelt med långa svepande linjer på ett drygt 23 m (76 fot) skrov. Båten ska användas för att transportera ägare och gäster till och från en större superyacht. Det är ofta då som ägaren får tillfälle att ”glänsa” på allvar och visa vad han eller hon har råd med. Därför är dessa chase boats ofta extremt påkostade.

Just den här båten är dessutom utrustad med stora frysar för att kunna transportera mycket mat. Här finns också en stor badplattform för den som vill ta en extra utflykt samt boutrymmen i tre separata kabiner.

Kraven på båten är höga från beställaren. Bland annat ska hon klara ”Pacific range”, vilket innebär motorgång minst 750 Nm vid marschfart. Båten är försedd med två stycken svenska dieselmotorer, nämligen två Scania à 925 hk. Dessa är kopplade till raka axlar, vilket ger en marschfart på 15 knop och en toppfart på 25 knop.

Båten är för närvarande under byggnation hos Claasen Shipyards i Nederländerna. Den är det 27:e samarbetsprojektet mellan Hoek Design och Claasen.

Båtens skrov är i aluminium. Även det byggs i Nederländerna. Båten byggs helt enligt standard för superyachts för finish, detaljer och tekniska installationer. Det innebär en extremt hög nivå i världsklass.

 

Tekniska fakta

Längd:         23,4 m

Bredd:          6,6 m

Toppfart:      25 knop

Info: www.hoekdesign.com