12 april, 2018

Pirelli special-RIB till Azimut

Tecnoribs nya Pirelli J33 Azimut Special Edition är en riktigt lyxig minibåt. Det är den första båten i sitt slag med Pirellis varumärke, exklusivt byggd för Azimut Yachts.

Bakgrunden är välbeställda kunders ständiga jakt på nya prylar som är lite annorlunda och lite mer exklusive än andras. Om man redan har en stor yacht, en läcker chase boat och allt annat så måste båten även utrustas med en lyxig jolle.

Tecnorib, som bygger de officiellt licensierade båtarna med varumärket Pirelli, har skrivit avtal med Azimut Yachts för att utöka serien med RIB-båtar med nya Pirelli J33 Azimut Special Edition, som hade världspremiär på Boot Düsseldorf i januari.

Den första båten i serien utrustas med vattenjet, men modellen kommer även att erbjudas i en mer basinriktad version. På utsidan på den lilla båten märks samarbetet med Azimut genom de speciella färgerna och materialvalen.

En av anledningarna till att Azimut valde att samarbeta med Pirelli är att företaget vill värna stämpeln som ”Made in Italy”.

Pirelli J33 kommer att börja säljas i vår. Som ”Azimut Special Edition” finns den i två färgställningar: Burgundy Charm och Grey Elegance. Specialutgåvan har bland annat avtagbar ratt, teleskopisk paddel (vattenjeten kanske krånglar…), en nedfällbar vindruta, Azimutmärkta tuber och dynor samt en elegant instrumentpanel med logo från Azimut.

 

Tekniska fakta

Längd:         3,30 m

Bredd:          1,67 m

Motor:           Textron 850MPE 80 hk

Personer:    4

Vikt:              330 kg

Bränsle:       45 liter

Info:              www.azimutyachts.com