16 april, 2018

Uppdateringar för Simrad

Simrad Yachting lanserar en ny programvaruuppdatering för NSS evo3-, NSS evo2-, NSO evo2- och GO-seriens skärmar som inkluderar ekolodsförbättringar, ny automatisk ruttdragningsfunktionalitet, förbättringar för C-MAP®-sjökort och pekskärmskontroll för MotorGuide® Xi5-trollingmotorer.

Pressmeddelande:

En av de viktigaste delarna i den här versionen är FishReveal™, en spännande ny ekolodsfunktion som gör det lättare att se fisken på DownScan Imaging™. Uppgraderingen innehåller även betydande förbättringar av StructureScan® 3D och StructureScan® HD, tillägg av C-MAP Easy Routing och Navionics® Dock-to-Dock Autorouting, samt en ny, lättolkad C-MAP-navigeringspalett och stöd för pekskärmskontroll för MotorGuide® Xi5-trollingmotorer.

  • FishReveal smart målvisning

FishReveal är ett enormt steg framåt i tekniken att hitta fisk som gör det möjligt för fiskare att snabbt och enkelt få reda på hur fisk simmar i och runt skydd och strukturer, med tydligt definierade fiskbågar. Till skillnad från traditionella CHIRP-ekolodsvyer som visar starka fiskobjekt men som saknar finare strukturdetaljer, eller DownScan Imaging som ger fotorealistiska bilder av botten och strukturdetaljer men som visar fiskobjekt som små prickar, kombinerar FishReveal™ smart målvisning det bästa från båda teknikerna, vilket eliminerar behovet av delad skärmvisning och tolkning.

  • Enhanced Sonar Imaging

Exklusivt för NSS evo3-skärmar ger Enhanced Sonar Imaging branschledande klarhet och räckvidd, med fotorealistiska bilder för varje sida av och under båten. Genom att använda dynamiskt färgspektrum kan SideScan, DownScan Imaging och StructureScan 3D nu ge fylligare bilder med kraftigt förbättrade detaljer och bättre kontrast. Precis som det mänskliga ögat kompenserar för varierande grader av mörker förstärker dessa bildförbättringar automatiskt ljusstyrkan i mörkare områden, samtidigt som överexponering i ljusa områden förhindras. Detta utökar det synliga området, vilket gör det möjligt att se vad som finns i skuggorna nära båten eller mer än 100 meter bort.

  • C-MAP-navigeringspalett

C-MAP-sjökort har fått en rejäl uppgradering i läsbarhet som är tydligast nära kusten, där färgerna som används för land, hamnar, ankringsområden, vatten och kanaler är snyggt differentierade och har tydligt åtskilda konturlinjer. Den nya paletten gör det enklare att se var båten är i förhållande till en kanal, navigationshjälpmedel, kanter och avsatser, eller en punkt på land. Färgschemat är också mycket enklare att se.

  • MotorGuide Xi5-trollingmotorstyrning

Styr Xi5-trollingmotorer* från pekskärmen på Simrad-skärmen, vilket gör det enkelt att behålla den aktuella positionen eller navigera till en ny utan att lämna rodret. Navigeringsalternativen omfattar navigering efter markör, bäring, waypoint, längs en rutt eller fördefinierade mönster.

*Gäller ej GO7-skärmar

 

Info: www.simrad-yachting.com