25 april, 2018

Bättre märkning och information på batterier

Exide Technologies, som är en ledande global leverantör av batterier och lösningar för lagrad energi, genomför nu en stor uppfräschning av sitt båt- och fritidssortiment. De får nya märkningar och bättre information.

Det nya batterisortimentet blir först på marknaden med båda verifikationerna från brittiska branschorganisationen National Caravan Council (NCC) och godkännanden från världsledande certifieringsorganet DNV-GL för batterierna AGM och GEL. Lanseringen sker i början av säsongen när efterfrågan och behovet är som störst.

– Säsongens nya produkter är framtagna för att förenkla informationen och öka konsumentens engagemang. Batterierna kommer i en ljus färgpalett, för att framhäva premiumstatusen i AGM- och GEL-teknologierna. Nya ikoner visar vilka fordonstyper batterierna kan användas till, allt för att försäkra konsumenten om att de valt rätt batteri för sitt behov, säger Tor Enlid, Marketing manager, Exide Technologies Nordic.

I det nya sortimentet finns Exide Start, Start AGM, Dual, Dual AGM, Equipment och Equipment GEL. Modellerna Start och Start AGM är utformade för att starta motorn. Dual och Dual AGM är designade för att täcka alla dina energibehov från en enda batteribank. Equipment och Equipment GEL är gjorda för krävande elektrisk utrustning. AGM OCH GEL är ventilreglerade batterier med hög säkerhet och utan fri syra. Det nya sortimentet finns på marknaden nu.

Eftermarknadssortimentet för AGM- och GEL-batterierna har certifiering från DNV-GL. Det är det högsta godkännandet för marina produkter och betyder att batterierna är säkra och pålitliga att använda till sjöss. Det nya sortimentet är också verifierat av National Caravan Council (NCC), en trovärdig auktoritet bland husvagns- och husbilsägare. För återförsäljare hjälper godkännanden och verifikationer till för att etablera expertis och visa att de tillhandahåller kvalitet och produkter som håller länge.

De nya etiketterna har en QR-kod som tar dig till en mobilanpassad produktsida på exide.info med mer information om batterierna. Exides nya verktyg för att hitta rätt batteri lanseras snart och kommer innehålla en sökfunktion för båt och fritid, där batterier kan väljas utifrån energibehov, elektrisk konfiguration och användningsförhållanden. Den kan också uppskatta energikraven om dessa inte redan är kända.