27 april, 2018

Ny kabinmodell från Nimbus Boats

Nimbus bygger vidare på sin helt nya båtserie och presenterar ännu en ny modell. Nimbus C9 är i princip en T9, men med en del små detaljförändringar och en kabin.

Nimbus nya båtserie har presenterats under våren och fått stor uppmärksamhet, både i Sverige och minst lika mycket internationellt. Det svenska båtmärket är starkt och intresset för nyheter på topp på många marknader.

Nimbus C9 (Cabin) bygger på systermodellen T9. Den har samma skrov och däck och samma förkabin, dock med en liten skillnad. Vid ner steget där det finns en hylla på T9 har C9 i stället ett litet enkelt pentry.

T9 var första modellen av tre i den nya Tenderserien som är Nimbus nytolkning av de populära Novabåtarna, som introducerades 1991. Nimbus Nova serien har sedan dess producerats i drygt 2 300 exemplar fram till idag.

Båtliv har provkört både Nimbus T9 och W9 och är imponerade av resultatet. Båtarna är modernt designade med stora sociala utrymmen och den klassiska Nimbuskänslan väl bevarad.

– Det är en stor uppgift att ta sig an att förnya en serie som varit så framgångsrik och som är så starkt förknippad med Nimbus DNA och varumärke. Det har verkligen genomsyrat projektet i alla delar och beslut oavsett om det gäller konceptdesign, konstruktion, funktionalitet, utseende eller på detaljnivå. Alla involverade har arbetat med siktet ställt på att T9 skall bli den bästa tänkbara produkten och därmed en värdig efterträdare till Nova, säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus Boats Sweden AB.

I likhet med W9 och T9 kan C9 utrustas med utombordare eller inombordare. Från början angav Nimbus dieselmotorer som ett alternativ, men det har utgått.

 

Tekniska fakta

Längd:                         9,35 m

Bredd:                          2,95 m

Bränsletank:               320 liter

Vattentank:                 80 liter

CE-kategori:                C, 8 personer

Kojplatser:                   2

Maxfart:                        +40 knop (Mercury Verado 300 hk)

Motoralternativ:          Mercury Verado 300/350

Volvo Penta V8-300/350

Info:                              www.nimbus.se