4 maj, 2018

Premiär för Lilla ÅF Offshore Race

Lilla ÅFOR är mycket mer än en ny spännande jollekappsegling mitt i hjärtat av Stockholm.

– Vi vill inkludera fler unga seglare i evenemanget och ge dem en smak av äventyret med att segla större båtar, säger Stefan Rahm, Klubbdirektör för KSSS.

ÅF Offshore Race räknas som norra Europas främsta havskappsegling. Tävlingen lockar elitlag men också amatörer som vill testa sig själva runt Gotland. Segling är en bred sport, särskilt bland juniorer och nu får unga jolleseglare för första gången chansen att vara en del av regattan. I år är det nämligen premiär för Lilla ÅFOR, en kappsegling som seglas i Optimist- och Hansajolle runt Skeppsholmen.

– Det kommer att bli en härlig regatta och vi ser fram emot att ha många unga seglare som en del av ÅF Offshore Race. Det är en chans för oss att få juniorer till Race Village på Skeppsholmen och visa dem vad havskappsegling är. Vi vill också visa publiken att segling verkligen är en tillgänglig sport som fler kan testa på.

Deltagare kommer att segla i åldersklasser så man istället möter de som är i samma ålder och har samma kunskapsnivå till skillnad mot vanliga kappseglingar. Basen för racet kommer att vara på ÅF Offshore Race barnområde på södra delen av Skeppsholmen. Efter avslutat race blir det bli prisutdelning på stora scen och andra aktiviteter i ÅFOR-hamnen för seglarna.

– Det blir en rolig nyhet i programmet och jag är säker på att vi kan få se framtida vinnare av den stora kappseglingen i startfältet för premiären av Lilla ÅFOR, säger Stefan Rahm.

Läs mer om Lilla ÅFOR och hur du anmäler dig här: http://race.ksss.se/lillaafor