13 juni, 2018

Peter “Foppa” Forsberg ny delägare i Yamaha Marine Store

En lagspelare i världsklass kliver in i ett vinnarlag. Ishockeylegenden Peter “Foppa” Forsberg går in som delägare i Yamaha Marine Store. Samtidigt förstärker bolaget sin position som Sveriges och Europas största marina av fritidsbåtar genom att Norberg & Nilsson Båt & Motor i Nynäshamn blir en del av koncernen.
Peter Forsberg har från sin tid i sporten alltid strävat efter att vara en vinnare och det gäller även i hans roll som företagare. Genom att det anrika båtföretaget Norberg & Nilsson Båt och Motor i Nynäshamn nu knyts till verksamheten kommer man att finnas på tre platser i Stockholmsregionen: Norrtälje, Bergshamra och Nynäshamn. Koncernen beräknas omsätta 250 miljoner kronor, vilket gör den till Sveriges och Europas största marina för fritidsbåtar.

Sammanslagningen av dessa bolag som alla kännetecknas av hög tillväxt och god lönsamhet år för år, motsvarar precis det som Peter Forsberg har eftersökt. Med ett bra lag så finns alla förutsättningar att lyckas framåt. Från Peters sida har det varit viktigt att ägarstrukturen på respektive anläggning bibehålls eftersom det är värdefullt för att kunna fortsätta framgångsresan.

Peter ”Foppa” Forsberg går in som huvudägare tillsammans med de tidigare ägarna Joakim Mellqvist, Rikard Lindström och Malin Bergqvist. Simon Borgström utgör det fjärde benet genom att han är ägare till Norberg & Nilsson Båt och Motor AB i Nynäshamn. Joakim, Rikard och Malin kommer fortsätta driva anläggningarna i Norrtälje och Bergshamra, Simon kommer ansvara för marinan i Nynäshamn. Peter Forsberg kommer ansvara för framtida utvecklingsmöjligheter och där har man redan börjat projektera för en ny anläggning i Nynäshamn.

Yamaha Marine Store Norrtälje har under många år visat sin styrka av stabilitet och lönsamhet samt varit ledande i branschen. Man har vuxit med sex gånger och är bland annat världens största återförsäljare av Buster och Anytec samt tre år i rad Europas största marina återförsäljare av Yamaha. Yamaha Marine Store Norrtälje omsätter i dag över 100 miljoner.

Yamaha Marine Store Bergshamra startade sin verksamhet 2015 och har expanderat mycket snabbt och omsätter i dag runt 60 miljoner.

Norberg & Nilsson är ett anrikt företag som grundades 1925 och har drivits i ny regi från 2015/2016. Företaget har under dom senaste åren haft en mycket god tillväxt och omsätter i dag över 70 miljoner.