21 juni, 2018

Fairline Targa 43 Open premiär i höst

Engelska Fairline Yachts har fått ny kraft sedan ryska investerare tog över det konkursdrabbade företaget. På Cannes flytande båtmässa i september blir det världspremiär för helt nya Targa 43 Open.

Fairline Yachts har långa traditioner och var ett av världens främsta varumärken inom motorbåtssegmentet fram till konkursen. Efter omstarten ifjol har företaget presenterat ett par nya och riktigt spännande modeller och mer är på gång.

På båtmässan i Cannes blir det världspremiär för nya Targa 43 Open. Dagarna därefter visas den även på hemmaplan på Southampton Boat Show.

Den nya båten har Fairlines nya formspråk med svepande, sportiga linjer. För designen står superyacht designern Alberto Mancini. Han har redan ritat en framgångsrik båt för det engelska företaget: Targa 63 GTO.

Förväntningarna på Targa 43 Open är stora och enligt företagets pressrelease tecknades tio ordrar redan under den första dagen på London Boat Show 2017 – 18 månader innan den första båten sjösattes.

Priset startar på motsvarande 7,1 Mkr inklusive svensk moms. Då ingår 2xVolvo Penta IPS600 i standardutrustningen med en toppfart på upp till 34 knop.

På Southampton Boat Show 2018 visas även två andra modeller från Fairline:

Squadron 53

Targa 48 GT

Info: www.fairline.com