27 juni, 2018

Klassiska båtar på Nostalgia Festival i Ronneby

För 18:e året i följd arrangeras Nostalgia Festival i anrika Ronneby Brunnspark. Här samlas den 30 juni närmare 1 000 fordon och båtar. Det blir bilar, motorcyklar, mopeder, lastbilar, traktorer och klassiska båtar – och allt med mycket hög klass. Fordonen värvas med musikunderhållning, veteranmarknad, mattält, trampbilar och mycket mer.

Första lördagen efter midsommar arrangeras traditionsenligt Nostalgia Festival i Ronneby brunnspark med Albinsson & Sjöberg och tidningen Nostalgia Magazine som arrangör.

I vanlig ordning blir det Concours de Charme där deltagare visar upp sina fordon i tidstypiska kläder som matchar såväl bil och årtal.

– Årets anmälda bilar till Concouren sträcker sig från 1899 till 1961. Vi har fordon från såväl Tekniska Museet och bil connoisseuren Peter Sommer från Linköping berättar Hasse Boberg som är projektledare för Nostalgia Festival.

För de som gillar fordon på två hjul kommer också få sitt lystmäte mättat. Motorcyklar, mopeder och cyklar i världsklass kommer att ställas ut samt en stor MC-defilering på stora scen inleder festivalen strax efter att entréerna öppnat.

Det är inte enbart fordon som finns att beskåda utan även klassiska båtar! Mitt inne i parken ligger en vacker damm som under festivalen kommer husera ett antal fina klassiska båtar. Båtexperten Anders Værnéus finns på plats för att berätta om varje båt.

På scenen i år står The Legends som genomför en hyllning till Elvis Presley, Roy Orbison och Jerry Lee Lewis. Det är en show tillägnad det bästa som varit där igenkänningen är hög och det blir svårt att inte ryckas med.

I parken finns mattält och servering och för barnen anordnas Barnens Nostalgiadär det finns trampbilar och hoppborg. På lilla scen finns en trollkarl som bjuder på en magisk föreställning. Så räkna med att Nostalgia Festival blir en heldag för hela familjen!

Som avslutning för dagen genomförs traditionsenligt prisutdelningen i Sveriges Snyggaste Bil där vinnaren går vidare till Oslo Motor Show och “Skandinaviens Flotteste Bil” utses.

– Som alla år har vi en otroligt hög klass på bilarna som tävlar i Sveriges snyggaste bil. Ska vi nämna några av deltagarna måste vi ändå lyfta fram Johan Eriksson med sin Dodge Charger -68 som nyligen var över i USA på Sema för att visa upp sin bil, avslutar Hasse.