18 juli, 2018

Morgan Jernfast Europamästare i Formel 4

Morgan Jernfast, 21 år, blev efter fyra körda heat i Aluksne, Lettland, korad Europamästare i Formel 4 båtracing. Det blev en otroligt spännande tävling där allt avgjordes i det fjärde och sista heatet under svåra förhållanden. 

Efter succén i Italien på årets första VM-deltävling där Morgan blev totalsegrare samt VM-ledare hade han siktet högt ställt inför de Europeiska Mästerskapen. EM avgörs tillskillnad från VM under en tävlingshelg, uppdelat i fyra heat. Redan på träningen visade Morgan god form genom att sätta den snabbaste tiden med över en sekund ner till tvåan. Den goda formen höll i sig även under kvalet, vilket gav Morgan Pole Position med 0,4 sekunders marginal.

Efter att de två första heaten körts låg Morgan på andra plats efter Ben Jelf från Storbritannien och med Tuukka Lehtonen från Finland på en tredje plats. Inför de två sista heaten gjorde teamet en del justeringar med båten, främst med dess balans för att förbättra de otroligt viktiga starterna. I heat 3 gav dessa justeringar resultat och Morgan kunde utmana Ben Jelf in i den andra kurvan och körde om britten på utsidan vilket gav Morgan ledningen som han sedan kunde hålla till målflagg. Även i det sista heatet blev det en lyckad start som gjorde att Morgan kunde vinna även det heatet och hela tävlingen.

– Det känns otroligt bra att äntligen vinna en internationell titel i Formel 4. Teamet har kämpat många år för det här och nu börjar vi få utdelning för all den tid vi lagt ner. Målsättningen för säsongen är med tanke på resultatet självklart att vinna VM. Nästa VM-deltävling tar plats i England i början på september vilket ger oss gott om tid att träna samt utveckla ekipaget ännu mer, säger Morgan.

Fotograf: Rekords.