1 augusti, 2018

Folkfest på land och hav under Lysekil Women’s Match

Lysekil Women’s Match är inte bara en unik matchracingregatta för världens bästa seglare. Det är också en folkfest där besökare kan uppleva fantastisk mat, underhållning och massor av spännande aktiviteter.

Lysekil Women’s Match är den största deltävlingen i WIM Series, den internationella serien för dammatchracing. Evenemanget erbjuder både segling i världsklass och en rad härliga aktiviteter i evenemangsområdet. Och det är gratis inträde till allt.

Foto: Lysekil Women’s Match. Under Lysekil Women’s Match byggs ett evenemangsområde upp nära seglingsarenan.

– Seglarna blir bättre och matcherna blir mer spännande för varje år men vi utvecklar också besökarnas helhetsupplevelse. I år har vi satsat på ett nytt spännande restaurangkoncept och det kommer att finnas fantastiska prova-på-aktiviteter. Jag tycker att det är extra kul att flera programpunkter lyfter fram havsmiljön på olika sätt, säger Anna Holmdahl White, projektledare för Lysekil Women’s Match.

Turistrådet Västsverige är officiell samarbetspartner till Lysekil Women’s Match och står bakom en popup-restaurang på evenemangsområdet. Den är en del av kampanjen Smaka på Västsverige och under namnet ”Sail Inn med Smaker från Västsverige” vill man skapa en känsla av att restaurangen är till för alla som besöker evenemangsområdet. Fokus ligger på lokala råvaror och framförallt fisk och skaldjur.

Preem, som är huvudsponsor för Lysekil Women’s Match, har i flera år bjudit på gratiskonserter på scenen i Havsbadsparken.  Under årets evenemang kliver ”Ebbot med Indigo Children”, Sabina Ddumba och Sean Banan upp på scenen från onsdag till fredag.

En nyhet för året är aktiviteten som anordnas vid Anderssons Kaj; ”Havets Hjältar – för människa/säkerhet och miljö”. Under fredag och lördag besöker Försvarsmakten, Sjöräddningen, Svitzer, Håll Sverige Rent och Sjöfartsverket Lysekil och öppnar upp sina fartyg för besökare och berättar om hur de jobbar med säkerhet och miljö på havet.

Sjöräddningen och Sjöfartsverket planerar också en uppvisning på tävlingsbanan på fredagen den 10 augusti. Lördagen den 11 augusti anordnas Skräpdykets dag där ett antal dykare kommer att utgå från Håll Sverige Rents tält för att genomföra ett skräpdyk. Den 11 augusti anordnas en strandstädning med ribbåtar och anmälan till städningen kan göras i Preems tält.

Evenemangsområdet är öppet från 11.00 till 18.00 varje dag och här hittar du också barnaktiviteter, prova-på-seglingar vid jollebryggan, blandade aktiviteter på Havets Hus, utställningar och shopping. I Aktivitetsarena Lysekil kommer det också finnas chans att prova på Yoga, dykning, snorkling och lära sig mer om livräddning.

Hela programmet för Lysekil Women’s Match hittar du här: www.lysekilwomensmatch.se/aktiviteter

Foto: Dan Ljungsvik. Bild från Sean Banans spelning i Lysekil 2017.