1 augusti, 2018

Invigning av Härnösands marina i Höga Kustens skärgård

Som skärgårdsstad i Höga Kusten med ett nationellt fritidsbåtsmuseum är det naturligt att även ha en marin dag i Härnösand. I samband med invigningen 4 augusti av Härnösands marina arrangeras skattjakt i skärgården, fisketävling och andra maritima aktiviteter. Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen finns också på plats för att visa upp sina verksamheter.

Härnösands marina, på Kronholmskajen i norra hamnen, har båttvätt, sjömack, båtplatser och trädäck för promenad och picknick. För sommarbesökare med husbil har det även färdigställts ställplatser vid Nattvikens gästhamn i centrala Härnösand. Nattvikens gästhamn är också platsen för prisutdelning och after sail. MPC Stjärnjakten är en skattjakt med båt. Lag med minst tre deltagare ska med hjälp av ledtrådar lösa problem för att finna gömda skatter i Höga Kustens skärgård. MPC Stjärnjakten har tidigare arrangerats vid bland annat Ulvön men i år blir det skattjakt i Stockholm och Härnösand.

Program Härnösands Marina dag den 4 augusti

Aktiviteter vid Kronholmskajen

Kl. 10:30 Start för HSS familjesegling

Kl.11:30 Start MPC Stjärnjakten och Härnö Rafting Party

Kl.11:45 Invigning av Härnösands Marina, fisketävling och visning av Härnösands segelsällskap, Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningens verksamhet

Aktiviteter vid Nattviken och gästhamnen

Kl:12:30 till 19:00

After sail med dryck och mat på Brygghuset

Café och uthyrning av trampbåtar i gästhamnen

Prova på kajak med Friluftsfrämjandet (kajakhuset på Mellanholmen)

Kl.15.00 Prisutdelning Fisketävling Brygghuset

Kl.16:00 Prisutdelning HSS familjesegling

Kl.18:30 Prisutdelning MPC Stjärnjakten

Observera att det är cirkatider och att programmet kan ändras.

Foto: Härnösands kommun/Samed Kaj.