21 augusti, 2018

Linssen visar två nya familjebåtar

Grand Sturdy 30.0 AC och 30.0 Sedan är två intressanta och lite mindre nyheter från holländska Linssen Yachts. Trots de kompakta måtten bjuder de på gott om plats ombord.

Med nya 30.0 AC och Sedan visar Linssen Yachts från Nederländerna att man kan skapa gott om plats även i en lite mindre båt. 30-fotaren har allt som är typiskt för en Linssen och är designad i samarbete med KesselsGranger DesignWorks.

De två systermodellerna är stabila (7,5 ton) och lättmanövrerade båtar som passar bra på allt från kanaler och insjöar till kustnära vatten. De är designade enligt samma principer som varvets serie med namnet Grand Sturdy och är därför avsedda att bo i även under längre tid.

AC-version av Grand Sturdy 30.0 har 4+2 kojer med en stor för- respektive akterkabin samt bäddbar salong. Förkabinen har separat toalett med dusch medan akterkabinen har toalett med tvättmöjligheter.

De båda båtarna kan styras utifrån (AC) eller från en inre styrplats (Sedan). AC-modellen har ett upphöjt akterdäck som kan förses med ett hopfällbart tak fr skydd mot regn och sol. I den mer slutna 30.0 Sedan återfinns styrplatsen på styrbords sida.

Sedanversionen har en något annan planlösning med 2+2 kojer i separata kabiner, men även här kan man vid behov använda salongen som extra sovutrymme.

 

Tekniska fakta

Längd:         9,70 m

Bredd:          3,35 m

Djup:            1,00 m

CE-klass:     C (Coast)

Bränsle:       240 liter

Vatten:         220 liter

Hålltank:      240 liter

Vikt:              7 500 kg

Motor:           Volvo Penta D2-50 (50 hk)

Pris:              från 185 000 Euro plus moms

Info:              https://www.linssenyachts.com/se