21 augusti, 2018

Sandö Boats förvärvar varumärket Greatline

Under 2017 fick Sandö Boats nya ägare där både varumärket Sandö båtar samt plastfabriken i Kvänum ingår. I september 2018 förvärvar Sandö Boats även Greatline Boats och inkluderar alla båtmodellerna i verksamheten.

– Vi ser många tydliga synergieffekter och ser framemot att utveckla det nya bolaget tillsammans med Greatlines tidigare ägare Lars Tengberg. Vi har följt Greatline under längre period och har redan haft vissa samarbeten. Vi tycker mycket om de ”klassiska” linjerna som utgör deras signum och detaljrikedom, säger Sandö Boats styrelseordförande Mikael Palm Andersson.

– Vår målsättning är att fortsätta utveckla och uppdatera befintliga modeller samt även utveckla nya såsom utombordare tex för de båda varumärkena. Vi ar de bästa förutsättningarna då dessa båtar har fantastiska skrov med yppersta sjöegenskaper. Redan i februari i år på Båtmässan lanserade vi vår nya Sandö Artic 840 samt att Greatline då visade upp två nya modeller Greatline 315 DC samt Greatline 230 WA.

Både Greatline och Sandö finns med på Marstrand Boat Show kommande helg.