21 augusti, 2018

Skandinaviens största segelbåtsmässa hålls i Ellös

Den 24-26 augusti 2018 är det dags för årets båtfest, den flytande båtmässan Öppet Varv i Ellös. Det är Skandinaviens största segelbåtsmässa.

Pressmeddelande:

Under tre dagar visar Hallberg-Rassy och många andra tillverkare sina båtar i vattnet i Ellös. På mässområdet finns som vanligt många tillbehörsutställare. Öppet Varv är den enda mässan i världen där besökarna kan se båtar i pågående produktion.

Sedan fyra år är Orust kommun med som delarrangör. De finns i en monter tillsammans med Södra Bohuslän Turism på mässområdet i Ellös.

Öppettider
Fredag och lördag klockan 10:00-18:00
Söndag klockan 10:00-16:00
Som vanligt är det fri entré och fri parkering

Se varvet och båtbyggeriet
Öppet Varv är den enda mässan i världen där besökarna kan se hur båtbyggeri går till. Det kommer att finnas många Hallberg-Rassybåtar som byggs och är i olika stadier inne i varvet. Vid vissa stationer pågår båtbyggeri även under mässhelgen. Besökare har möjlighet att gå markerade banor genom varvet fredag klockan 14:00-18:00, lördag klockan 10:00-18:00 och söndag klockan 10:00-16:00.

Det finns sex restauranger, en på mässområdet och övriga i Ellös, som har öppet både under Öppet Varvs öppettider och på kvällen efter.

Alla som bygger båtar i trakten visar upp sina båtar i Ellös, vilket är enklare och bättre för både besökare och utställare.

Info: https://www.oppetvarv.se/