20 september, 2018

Sportig Yamarin Bow Rider på 6,3 m

Yamarin-modellsortimentets andra nyhet för säsongen 2019 är en drygt sex meter lång bowrider-båt, som är en bra allroundbåt. Nya Yamarin 63 Bow Rider följer samma design som det nya flaggskeppet, 88 Day Cruiser.

Pressmeddelande:

Yamarin 63 Bow Riders föränderliga, stora sittbrunnen erbjuder goda utrymmen för fartfylld fritidstillvaro till sjöss. De vita förenklade linjerna framhävs av mörka dynor och svarta plexidetaljer i till exempel stuvutrymmens dörrar och lock.

– Det nya tidlösa formspråket fick vid lanseringstillfället i Oslo ett utmärkt bemötande av kunder som bekantade sig med 88 Day Cruiser. Yamarin 63 Bow Rider utstrålar klart samma anda och har likt 88:an noggrant uttänkta detaljer, berättar Yamarins produktutvecklingschef Anders Kurtén.

Yamarin 63 Bow Riders föränderliga, stora sittbrunnen erbjuder goda utrymmen för fartfylld fritidstillvaro till sjöss. De vita förenklade linjerna framhävs av mörka dynor och svarta plexidetaljer i till exempel stuvutrymmenas dörrar och lock.

Föraren har framför sig en 10 tums Yamarin Q-smartskärm. Yamarin Q är en mångsidig kördator och ett infotainment-system, som på den lätthanterliga och klara pekskärmen visar båtens mätare, elektroniska kartor, användarinstruktioner och hanteringen av en diger tillvalsutrustning. Även Yamaha-utombordsmotorerna integreras sömlöst till Yamarin Q-smartskärmen. Som tillval får man också en Q-skärm till hjälpförarens sida. Yamarin Q-smartskärmen uppdateras även trådlöst via internet, så båtägaren har alltid till sitt förfogande de senaste programuppdateringarna.

Moderna pulpeter och en förbättrad ergonomi garanterar en bekväm färd för såväl föraren som passagerarna.

Körkänsla, trygghet och kvalitet i första rum

Vid Yamarin 63 Bow Riders planering har man satsat på utomordentliga köregenskaper. Med en Yamaha-utombordare med maxeffekt 150 hk stiger toppfarten till över 44 knop.

Yamarin 63 Bow Rider har en större sittbrunn än sin föregångare, den är väl tilltagen och överskådlig med trygg passage från såväl för som akter: akterbänkens ryggstöd är vikbart och sittkudden löstagbar, så det är lätt och tryggt att stiga ombord på båten via akterns badplattform och fotsteg. Till fören går man via dörren mellan pulpeterna och landstigningen sker tryggt via förens stadiga trappa med hjälp av de höga räcken.

I fören finns även ett integrerat fenderställ för två fendrar.

Det bästa utrymmet för solbad och fritidssysselsättning i sin storleksklass

Med ett bord (tillval) som placeras mellan aktersittbrunnens L-soffa och en klaffbänk bakom förarsätet skapar man en trevlig umgängesgrupp.

Till Yamarin 63 Bow Rider får man hela två solbadsplattformer. Med en tilläggsdel till L-soffan och genom att vända hjälpförarens ryggstöd framåt får man i sittbrunnens aktre del en solbadsplattform för två. Den andra solbadsplattformen är placerad såsom i 88 Day Cruisern på den övre badplattformen mellan kapellfacket och motorn.

Båten har som standardutrustning bland annat sittdynor, fast dörr mellan pulpeterna och vindrutetorkare på förarsidan. Tillval är till exempel kylskåp, solbädd, kapell i två delar, vattenskidbåge och teakdurk.

 

Tekniska fakta

Längd:               6,3 m

Bredd:               2,35 m

Personantal:     6

Vikt:                   ca 880 kg

Motor:               115–150 hk

Toppfart:           44+ knop (Yamaha 150 hk)